duminică, 31 mai 2009

PRELIMINARII CM 2010 (M): România a pierdut primul loc în Portugalia la... punctaveraj


Foto: FIVB

Două echipe au terminat la egalitate de puncte (7) turneul de la Povoa de Varzim contând pentru a doua fază preliminară a Campionatului Mondial de volei (masculin) din 2010: Portugalia şi România. Departajarea nu s-a făcut după rezultatul din meciul direct (3:0 pentru tricolori), nici după setaveraj – ai noştri au terminat cu 11:5 (coeficient 2,2), lusitanii cu 9:5 (1,8), ci după punctaveraj... Aici gazdele au stat mai bine: 1,134 la 1,100! Astfel că România a terminat pe locul 2. Păcat de înfrângerea suferită în faţa Greciei, care nici măcar nu s-a calificat (de pe locul 3 a promovat în ultima fază preliminară Slovenia).
În urma acestei clasări, formaţia pregătită de Stelian Moculescu va juca în ultima fază a preliminariilor CM 2010 în grupa de la Belgrad, alături de Serbia, Spania şi ocupanta locului 2 din grupa F (Olanda, Turcia, Letonia şi Estonia – probabil că se va decide în meciul de mâine, dintre Olanda şi Turcia).
Ca un amănunt interesant, şi naţionala feminină se va lupta pentru calificarea la Mondialele din 2010 (Japonia) tot în Serbia, cu naţionala ţării gazdă şi Spania. Cea de-a treia adversară a fetelor este Croaţia.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)