duminică, 8 februarie 2009

DIVIZIA A1 (FEMININ): Campioana n-a cedat niciun set în faţa lui Dinamo




















































































































































































































































































































































































































































































Reeditare a finalei ediţiei trecute de campionat, derby-ul Diviziei A1 la volei, dintre echipele feminine Dinamo Bucureşti şi CSU Metal Galaţi s-a încheiat cu o victorie clară a oaspetelor: 0:3 (-21, -19, -24). Campioana a fost asistată de pe margine de Branko Kovacevic şi Nenad Djurovic, antrenorul principal Zoran Terzic fiind operat recent la picior (acesta a venit la sală, felicitându-şi jucătoarele la finalul partidei).

Metal Galaţi a controlat primele două seturi, avînd mereu o marjă de siguranţă faţă de rivala sa (S1: 9-12, 12-13, 15-15, 15-16, 18-18, 19-22, 21-15; S2: 1-3, 4-5, 6-8, 8-11, 10-17, 15-21, 19-25). S-a remarcat apariţia ridicătoarei belgiene Frauke Dirickx, revenită pe teren după perioada de absenţă cauzată de fractura de deget, dar şi clasa Ivanei Djerisilo, care a avut execuţii deosebite şi în atac, şi la blocaj, dar şi la preluare. De altfel, gălăţencele au avut un joc mai variat, surprinzând deseori blocajul advers. De partea cealaltă, antrenorul Marian Constantin a încercat să „taie” jocul advers, apelând şi la rezerve, însă nu s-a reuşit decât limitarea diferenţei de scor.

În actul cu numărul 3, Ivana Djerisilo, Alina Albu şi colegele lor au evoluat mult mai relaxate, permiţându-şi chiar şi să mai glumească în momentele dintre puncte. După un start bun entru ele, gălăţencele au fost egalate pe final de set (23-23). La mingea următoare, s-a dat punct pentru Metal (23-24), ceea ce a stârnit protestele oficialilor echipei gazdă, care au acuzat decizia principalului Paul Szabo (Oradea). Gălăţencele s-au impus cu 26-24, obţinând un nou succes în faţa lui Dinamo. Iar dacă în ediţia trecută de campionat, deşi au pierdut toate întâlnirile directe, bucureştencele au reuşit să câştige seturi în fiecare, în cea în curs de desfăşurare ele au pierdut în două rânduri la zero...

Dincolo de rivalitatea mare existentă între cele două grupări, după meci jucătoarele celor două echipe s-au salutat conform protocolului, despărţite de fileu. Ele se cunosc, de altfel, foarte bine, Alida Marcovici şi Diana Neaga (Dinamo) evoluând la Galaţi, în timp ce Alina Albu (Metal) a fost legitimată la gruparea bucureşteană în urmă cu câţiva ani.

DINAMO – METAL GALAŢI 0:3 (21-25, 19-25, 24-26)
DINAMO: Szekeliova - Marcovici, Hâncu, Sokolova, Dugandzic, Hatînova – Cigic (libero).
Au mai jucat: Radu, Neaga.
Antrenor: Marian Constantin
METAL: Dirickx – Djerisilo, Onyejekwe, Molnar, Malagurski, Albu - Trică (libero).
Au mai jucat: Martinez,
Antrenor: Branko Kovacevic
Durată meci: 82 minute.

Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)