miercuri, 4 februarie 2009

CUPA ROMÂNIEI / SFERTURI DE FINALĂ (F): Dinamo a trecut cu emoţii de Ştiinţa BacăuMeciurile retur din sferturile de finală ale Cupei României la volei s-au încheiat cu rezultate normale (dacă ţinem cont şi de ce s-a întâmplat în tur). Chiar dacă s-a impus cu 3:1 (pierduse în deplasare, cu 2:3), Dinamo Bucureşti a avut ceva emoţii în faţa Ştiinţei Bacău.
Cu Angelica Chivorchian revenită după o accidentare, echipa lui Ştefan Grapă a câştigat primul set (25-20) şi a fost foarte aproape de a-l obţine şi pe cel de-al treilea. A clacat însă, aşa cum s-a întâmplat şi în partida de campionat, de la Constanţa, cu Tomis. Poate pentru că Mihaela Herlea a avut momente de nervozitate... Poate pentru că tânăra ridicătoare Andreea Niţulescu a alternat execuţiile bune, inclusiv atacuri reuşite, cu soluţii nu tocmai inspirate (e drept că şi colegele au cam alergat-o cu preluări nu tocmai reuşite).
În setul 3, Ştiinţa a condus cu 23-18, însă a fost egalată! În acel moment s-a produs şi o eroare a arbitrilor (secundul A. Apetrei) – Angelica Chivorchian a atacat corect, Vania Sokolova a agăţat tija, sărind la blocaj, însă s-a acordat punct pentru Dinamo, pe motiv că băcăuanca a tras în... tijă -, iar oaspetele au acuzat şocul, cedând setul (25-27). Cu Alida Marcovici-Cioroianu extrem de sigură în momentele cheie, mai ales la blocaj, cu Ana-Maria Hîncu şi Irina Radu vivace în atac, Dinamo s-a impus în actul cu numărul 4 (25-8) la fel de clar cum o făcuse şi în al doilea (25-8), calificându-se în semifinale.
DINAMO: Szekelyova - Marcovici, Hatînova, Sokolova, Hîncu, Dugandzic, Cugic.
A mai jucat: Radu.
Antrenor: Marian Constantin
ŞTIINŢA: Niţulescu - Chivorchian, Liulenova, Herlea, Hosu, Anghel, Manu.
Au mai jucat: Truţă, Tomic, Iosef, Rusu
Antrenor: Florin Grapă
Alături de echipa bucureşteană, în semifinale s-au calificat Tomis Constanţa, Metal Galaţi şi Unic Piatra Neamţ.
CUPA ROMÂNIEI (FEMININ) SFERTURI DE FINALĂ, RETUR BUCUREŞTI:
Dinamo – Ştiinţa Bacău 3:1 (20-25, 25-8, 27-25, 25-14)
În tur: 2:3
IAŞI:
Penicilina – VC 2004 Tomis Constanţa 3:2 (25-22, 10-25, 19-25, 25-14, 18-16)
În tur: 0:3
GALAŢI:
SCMU Craiova – CSU Metal Galaţi 0:3 (18-25, 18-25, 8-25)
În tur: 0:3 (ambele meciuri s-au disputat la Galaţi)
PIATRA NEAMŢ:
Unic – CSU Medicina Tg. Mureş 3:2
În tur: 3:1

Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)