marți, 29 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): Nationala de volei masculin a demarat pregatirile pentru Euroliga

Gabriel TURCU

Echipa nationala de volei masculin a Romaniei a inceput, ieri, la Ploiesti, antrenamentele pentru Euroliga. Lotul national al Romaniei, antrenat de Giani Cretu, cuprinde 14 jucatori, intre care si trei componenti ai campioanei Club Volei Municipal Tomis Constanta, Radu Began, Florin Voinea si Sergiu Ilies.

Singurul absent - motivat! - a fost Laurentiu Lica, a carui echipa, Beauvais, a disputat duminica seara ultimul meci de campionat. Programul de pregatire al nationalei de volei masculin, care este cantonata la Ploiesti, cuprinde cite doua antrenamente pe zi. Debutul Romaniei se va produce in Sala “Olimpia” din Ploiesti, cele doua partide cu Turcia fiind programate la sfirsitul saptaminii viitoare, pe 25 si 26 mai, de la ora 19.00.

Initial, Cretu selectionase 23 de jucatori, insa problemele de sanatate si cele personale ale citorva componenti ai lotului national l-au determinat sa-i cheme in plus pe Marius Ciortea (extrema, VCM Piatra Neamt) si Petrisor Macovei (centru, Dinamo Bucuresti). Astfel, Sergiu Stancu (Tours, Franta) s-a operat la o unghie de la picior si va rata primele patru sau sase partide, Bogdan Olteanu (Modugno-Noicattaro Volley, Italia) se casatoreste in iunie si a fost invoit, Valentin Pereu (Dinamo Kiev, Ucraina) inca nu a primit dreptul de joc pentru Romania, dar conducerea nationalei spera ca totul se va rezolva pina in august; George Carpen (Steaua) s-a transferat la o echipa din Dubai, iar acolo campionatul inca nu s-a incheiat, George Grigorie (Steaua) abia s-a refacut dupa operatia de ligamente la genunchi, Robert Tutea (Baia Mare) a fost invoit pentru a-si pregati lucrarea de licenta, in timp ce Adrian Gontariu (Tomis) va efectua recuperarea dupa accidentarea din toamna trecuta. Razvan Tanasescu (Tomis) a avut probleme personale si a declinat selectionarea, insa ramine in vizorul selectionerului, la fel ca si Dragos Pavel (Tomis) si Ionut Harbuz (Dinamo).

Din pacate, printre cei 14 care se pregatesc la Ploiesti exista patru care efectueaza in paralel cu pregatirea si recuperare la profesorul Mehedinti, din Cimpina. Este vorba despre Stancu, Roman, Bobeanu si Gavril, doar ultimii trei avind sanse sa fie apti de joc la ora primei partide cu Turcia.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)