miercuri, 6 ianuarie 2010

CUPA CEV: Fetele de la Dinamo Romprest ar putea juca cu echipa lui Carmen Ţurlea în "sferturi"

Foto: Marian-Valentin BURLACU / ADEVĂRUL

Victorie deosebită pentru echipa feminină de volei Dinamo Romprest astăzi, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei CEV: 3:1 (23, 15, -16, 17) cu Schweriner SC, liderul campionatului Germaniei.

Găzduită de bătrâna sală "Lucian Grigorescu" din Capitală, în prezenţa a circa 100 de spectatori, întâlnirea a fost extrem de echilibrată în primul set, când bucureştencele au reuşit să revină spectaculos pe final şi să câştige cu 25-23 după 27 de minute de joc. Actul al doilea a fost controlat de echipa pregătită de Marian Constantin. Cu o apărare foarte bună, dar şi cu atacuri variate, Alida Marcovici, Ana-Maria Hâncu, Radostina Chiţigoi şi colegele lor s-au detaşat rapid şi au câştigat cu 25-16 în 21 de minute.

Cu un lot valoros, din care s-a detaşat internaţionala Sylvia Roll (36 de ani), Schweriner a dat senzaţia că poate împinge meciul în "decisiv" prin câştigarea setului 3 (25-16 / 23 de minute), însă Dinamo Romprest a revenit la turaţie maximă şi a pus capăt întâlnirii la fel de clar ca în actul secund (25-17 / 24 de minute).

"Am obţinut o victorie importantă în faţa liderului campionatului din Germania. Rezultatul este cu atât mai pozitiv cu cât acesta a fost primul nostru meci din acest an. Va fi dificil în retur, însă ne vom juca şansa", a declarat antrenorul Marian Constantin la final.
Manşa retur va avea loc pe 13 ianuarie, în Germania.

În cazul în care se va califica Dinamo Romprest va juca în sferturile de finală cu câştigătoarea întâlnirii Yamamay Busto Arsizio (Italia) - VDK Gent (Belgia). În prima dispută, formaţia italiană la care joacă şi Carmen Ţurlea a câştigat cu 3:1 (-23, 16, 16, 17).

În aceeaşi competiţie, Tomis Constanţa a obţinut un succes răsunător pe terenul formaţiei poloneze PTPS Pila, participantă la ediţiile trecute ale Ligii Campionilor: 3:0 (14, 15, 22).
Acest articol a apărut în site-ul ADEVĂRUL sub semnătura lui Marian-Valentin BURLACU.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)