duminică, 28 martie 2010

DIVIZIA A1 / FEMININ: Metal se ţine tareFetele lui Zoran Terzici păstrează un punct avans faţă de Dinamo Romprest după primul turneu final. Ele au ameninţat că nu se prezintă în Bacău, tot din cauza problemelor financiare. Şi în urmă cu un an, înaintea finalei cu Tomis, Metal era în grevă. Atunci lucrurile s-au rezolvat şi gruparea lui Terzici a cucerit un nou titlu, al treilea la rând.

Povestea pare să se repete la CSU Metal Galaţi. În urmă cu aproape un an, înaintea primului meci din finala cu Tomis Constanţa, jucătoarele au ameninţat cu neprezentarea. Pe atunci, autohtonele aveau de primit bani, însă şi cele străine s-au solidarizat cu ale lor colege. Şi, cum criza economică nu era încă acută, lucrurile s-au rezolvat în cele din urmă, echipa lui Zoran Terzici impunându-se cu un sec 3-0 la „general".

De data aceasta, situaţia este mult mai complicată la gruparea care, paradoxal, a reuşit în acest an să treacă de grupele Ligii Campionilor - o premieră pentru echipele de volei din ţara noastră de când principala competiţie continentală intercluburi se desfăşoară în noul format.

Confruntat cu probleme, Corneliu Mangalea n-a putut onora la timp prevederile contractuale, astfel că „mişcările greviste" s-au înteţit. Trei dintre jucătoarele străine au refuzat să joace cu Novara, iar ulterior coordonatoarea Milena Sadurek a părăsit echipa, plecând acasă, în Polonia.

Terzici a folosit şi junioarele

Un alt episod din seria celor prin care s-a încercat tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce priveşte starea financiară precară în care se află tripla campioană naţională s-a consumat în penultima rundă a sezonului regulat. Atunci, la meciul cu Penicilina, Terzici a folosit echipa de... junioare. Iar ieşencele s-au impus fără probleme (3:0), diferenţa înregistrată pe seturi (13, 10, 4) fiind dezolantă pentru o grupare cu două participări onorabile în Champions League.

Nici această înfrângere n-a sensibilizat pe nimeni în Galaţi, astfel că senioarele au ameninţat din nou cu nepre-zentarea. De data aceasta, la primul turneu final. În cele din urmă, tot voleibalistele au fost cele care şi-au călcat pe inimă. Conştiente că munca lor de un an se poate încheia cum nu se mai prost, ele au participat la turneul găzduit de Băcău.

Învinse de Ştiinţa în partida de deschidere, gălăţencele au reuşit să-şi păstreze prima poziţie graţie unor succese clare obţinute în faţa principalelor rivale: 3:1 (14, -18, 19, 15) cu Dinamo Romprest şi 3:0 (21, 15, 21) cu Tomis Constanţa. Şi să rămână în cursa pentru un nou titlu.

Clasament

1. Galaţi 9 7 2 23:14 16p
2. Dinamo 9 6 3 21:17 15p
3. Tomis 9 4 5 18:17 13p
4. Bacău 9 1 8 11:25 10p

Următorul turneu final va avea loc la Constanţa, între 9 şi 11 aprilie.


Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)