luni, 9 august 2010

Ana-Bianca Moldovan va juca la Urbino Volley, locul 5 în Italia


Voleibalistele din România rămân la mare căutare în Europa. Clasată pe locul 5 în puternica ligă din Italia, Chateau d'Ax Urbino Volley a transferat-o pe clujeanca Ana-Bianca Moldovan (va împlini 25 de ani în 24 septembrie).

Gruparea peninsulară le cunoaşte foarte bine pe jucătoarele din ţara noastră, acolo activând în sezonul trecut internaţionalele Iuliana Nucu şi Elena Butnaru. "Campionatul din Italia este cel mai bun din lume. Acolo evoluează jucătoare puternice. Pentru mine este o mare încercare şi vreau să contribui la obţinerea unor rezultate de către noua mea echipă în campionatul italian, ca şi în Europa", a declarat Moldovan pe site-ul oficial al clubului. "Nu le cunosc pe jucătoarele de la Urbino, însă acolo au evoluat două voleibaliste din ţara mea care mi-au vorbit mult despre club şi antrenori".

Ana-Bianca Moldovan evoluează pe postul de universal. Ea s-a format la Clubul Sportiv Şcolar din Turda, de unde au plecat în voleiul mare şi alte voleibaliste, cea mai cunoscută fiind Cristina Pîrv. În liga de senioare din România ea a evoluat la Ştiinţa Bacău, unde a devenit campioană, şi la Universitatea Craiova.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)