miercuri, 18 februarie 2009

CHALLENGE CUP (M) SFERTURI: Constanţa, în Final Four!

Text şi foto:
Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Echipa masculină de volei CVM Tomis Constanţa a obţinut calificarea în Final Four-ul Challenge Cup. Victorioasă (3:1) pe teren propriu, joi, campioana României s-a impus la aceeaşi diferenţă - 3:1 (21, -22, 18, 15) - astăzi, la Gomel, în Belarus, cu Metalurg Jlobin.
În faţa unor voleibalişti cu o talie impresionantă, formaţia pregătită de Stelio De Rocco, Luca Donati şi Mircea Dudaş a început meciul fără complexe. Primul set, exceptând perioada de tatonare din debut, în care şi-au căutat reperele, a fost controlat de constănţeni, care s-au detaşat decisiv după al doilea timp de odihnă tehnic: 16-15, 18-16, 22-18, 24-20, 25-21. Acest început în forţă a asigurat liniştea în tabăra campioanei României, care mai avea nevoie să câştige un act sau, în cel mai rău caz, de "setul de aur" (dacă Jlobin câştiga cu 3:1).
Cu aceste variante la dispoziţie, antrenorul Stelio De Rocco a mutat inteligent. Cum Metalurg a profitat de euforia (normală) dată jucătorilor noştri de câştigarea primului act, canadianul a preferat să-şi odihnească unii jucători în setul 2, pierdut de Tomis (22-25 - constănţenii au salvat trei mingi decisive), pentru a forţa calificarea în următorul. Tactica a reuşit. Setul 3 a avut o desfăşurare asemănătoare cu cel dintâi, "marinarii" reuşind desprinderea tot după al doilea time-out tehnic: 18-16, 20-17, 23-19, 24-20. Tomis a avut patru mingi de set şi de calificare, la fel cum se întâmplase în meciul tur. De această dată însă, ocaziile nu au mai fost irosite. Constanţa a făcut 25-21! Iar Radu Began, Mihai Macovei, Aslei Nemer, Sebastian Firpo, Răzvan Tănăsescu, Ferreira Daivison, Laurenţiu Lică, Steve Brinkman şi Arvydas Miseikis s-au prins într-o horă a bucuriei.
Cum soarta calificării era deja decisă, setul cu numărul 4 a contat doar pentru statistică, Metalurg Jlobin coborând braţele.
ULTIMA ORĂ: În semifinalele turneului final, Tomis va înfrunta echipa poloneză Jastrzebski Wegiel, care a eliminat surprinzător pe puternica echipă italiană Sisley Treviso! Cu toate că se impusese cu 3:2 în deplasarea din tur, gruparea peninsulară, câştigătoare de patru ori a Ligii (Cupei) Campionilor, a cedat acasă cu un neverosimil 1:3!

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)