sâmbătă, 21 februarie 2009

DIVIZIA A1 (M+F) / ETAPA A 19-A: Boicot al arbitrilor, foaie de meci ruptă în bucăţi

După câteva săptămâni în care arbitrajele de la unele meciuri din Divizia A1 au dat naştere - nu este prima ediţie din campionat când se întâmplă aşa ceva - la tot felul de discuţii, runda cu numărul 19 a consemnat două „întâmplări” care ar trebui să dea de gândit conducerii FRV. Ieri, Asociaţia Municipală de Volei Bucureşti (AMVB) a anunţat că nu va mai delega arbitri asistenţi la meciurile echipei de fete Dinamo! Într-o adresă oficială trimisă clubului din Capitală era menţionat şi motivul acestei decizii: „jignirile aduse acestora (n.r. asistenţilor) de către persoane din conducerea clubului Dinamo, în special dl Marian Ştefan”.
Cu toate acestea, la intervenţia FRV, meciul Dinamo – Tomis Constanţa s-a putut disputa astăzi, la el oficiind asistenţi din Bucureşti. La finalul întâlnirii câştigate cu 3:0 (20, 18, 24) de formaţia bucureşteană, oficialii lui Dinamo au avut o atitudine normală faţă de asistenţi, în sensul că le-au mulţumit pentru modul în care au colaborat cu arbitrul principal A. Mateizer.
Câteva ore mai târziu, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, Steaua a pierdut (2:3) meciul cu Unirea Dej, acest rezultat avantajând echipa oaspete, care, având un program mai uşor în ultimele trei runde, le poate „sufla” militarilor locul 8, ultimul care asigură prezenţa în Play-off. În setul decisiv, când gruparea transilvană conducea cu 14-13, arbitrul principal L. Vlad a dat punct pentru oaspeţi, care astfel au câştigat întâlnirea. Această decizie a stârnit protestele steliştilor. Iar dacă jucătorii nu au fost atât de vehemenţi, un oficial a tras de foaia de joc, rupând-o... Nu s-au consemnat alte incidente, însă cei prezenţi la meci au plecat cu un gust amar.
DIVIZIA A1, ETAPA A 19-A, REZULTATE
MASCULIN
BUCUREŞTI:
Rapid – Remat Zalău 0:3
BACĂU:
Ştiinţa – „U” Cluj 3:2
BUZĂU:
Constam – Dinamo 1:3
CONSTANŢA:
Tomis – Torpi Tg. Mureş 3:0
BAIA MARE:
Explorări – VCM LPS Piatra Neamţ 3:2
BUCUREŞTI:
Steaua – Unirea Dej 2:3
FEMININ
BUCUREŞTI:
Dinamo – Constanţa 3:0
GALAŢI
Metal – Rapid 3:0
CRAIOVA:
CSMU – Mioveni 0:3
IAŞI:
Penicilina - Medicina Tg. Mureş 3:0
SIBIU:
CSM – Bacău 0:3
PIATRA NEAMŢ:
Unic – CSM Lugoj 3:0

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)