duminică, 31 mai 2009

LIGA EUROPEANĂ (F): Franţa – România 3:1


Foto: CEV

Înfrântă sâmbătă (0:3), la Saint Die Des Vosges, echipa feminină de volei a României nu a reuşit astăzi, în al doilea meci, decât să obţină un set în faţa Franţei: 1:3 (-25, -15, 19, -19). În celălalt meci din grupa B a Ligii Europene, Turcia a câştigat cu 3:0 (15, 18, 20) în Marea Britanie. Franţa ocupă primul loc, cu maximum de puncte (8), urmată de Turcia (6p) şi România (6p). Prima clasată se va califica în Final Four. Dacă această poziţie va fi ocupată de Turcia, gazda turneului final, calificarea va fi obţinută de formaţia de pe locul 2.

Fără Daiana Mureşan şi Sabina Miclea, care îşi susţin examenul de Bacalaureat în această perioadă, cu Andreea Niţulescu şi Adina Stanciu nerefăcute după mai vechi accidentări, echipa feminină a României a fost o pradă uşoară pentru Franţa şi în al doilea meci, disputat astăzi. Mai cu seamă că naţionala este compusă, în mare parte din jucătoare tinere, fără o mare experienţă internaţională. În cele două meciuri au fost folosite următoarele voleibaliste: Denisa Drâmboi – Alina Albu, Alice Kapelovies, Alexandra Trică, Nneka Onyejekwe, Elena Zaharia – Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Claudia Gavrilescu (cpt), Georgiana Anghel şi Roxana Iosef.

România va susţine următoarele două meciuri în Sala Sporturilor din Constanţa, în week-end-ul următor. Adversară îi va fi Marea Britanie, formaţie care nu-i poate pune, în mod normal probleme. Meciurile vor avea loc de la ora 17:30, fiind urmate (20:30) de întâlnirea România – Germania, la masculin.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)