marți, 2 iunie 2009

PRELIMINARII CM 2010 (M): România, în grupă cu Spania, Serbia şi Estonia


Foto: FIVB

Echipa naţională de volei masculin a României va juca în grupa L, în Serbia, în compania echipei ţării gazdă, a Spaniei şi Estoniei, pentru unul din cele două locuri care vor duce la turneul final al Campionatului Mondial din 2010, din Italia. Reprezentativa antrenată de Stelian Moculescu a reuşit o performanţă excelentă la turneul de la Povoa de Varzim, calificându-se de pe locul doi la ultima competiţie preliminară a CM din 2010. Dacă Serbia şi Spania erau cunoscute deja ca adversare în grupa L, luni seara s-a decis dramatic şi cea de-a treia adversară a României, care va fi Estonia, după ce a învins Letonia, cu scorul 3:0. Formaţia Estoniei a ocupat locul secund în grupa F, de la Rotterdam, cu 4 puncte, la egalitate cu naţionalele Turciei şi Letoniei. Departajarea celor trei s-a făcut după punctaveraj.

Celelalte grupe sunt următoarele:

Grupa I: Rusia, Finlanda, Germania, Belgia (gazda nu s-a decis încă)

Grupa J: Bulgaria (gazdă), Portugalia, Olanda, Cehia

Grupa K: Polonia (gazdă), Franţa, Slovacia, Slovenia.

Primele două clasate în turneele programate între 14 şi 16 august vor obţine calificarea la turneul final din Italia, de anul viitor.

Naţionala României a ajuns luni seară la Constanţa, urmând ca după ziua liberă de marţi să revină la antrenamente, în vederea susţinerii primelor două partide din grupa B a Ligii Europene, programate în 6 şi 7 iunie, chiar cu fosta echipă antrenată de Stelian Moculescu, Germania. Meciurile vor începe la aceeaşi oră, 20:30, la Constanţa.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)