duminică, 29 iunie 2008

FLORIN GRAPĂ: "Am ratat, eu plătesc!"



BĂCĂUANUL CREDE CĂ N-A AVUT NICI NOROC, DANA MINCĂ LIPSIND DIN PRELIMINARIILE CE 2009

În ianuarie, naţionala feminină de volei a fost pe punctul de a învinge Serbia, locul 3 la CM 2006, în preliminariile pentru JO. Cinci luni mai târziu, fără Dana Mincă, România a ratat calificarea la CE 2009, iar Florin Grapă a demisionat.
Ataşat de Bacău, acolo unde a adus Ştiinţei un titlu naţional la fileul înalt care acum 20 de ani părea a fi un vis, Florin Grapă a acceptat greu să devină antrenor al echipei feminine a României. A ezitat chiar şi după turneul din Bulgaria, de anul trecut, care a menţinut naţionala în cursa pentru calificarea la JO de la Beijing, în dauna vecinilor de la sud de Dunăre. A urmat turneul din Germania, acolo unde s-a câşţigat cu Croaţia (3:1) şi s-a ratat de puţin victoria cu Serbia. Părea că lucrurile încep să se mişte, însă eşecul suferit în preliminariile pentru CE 2009 a căzut ca un trăsnet. Şi cum se întâmplă de obicei de plătit a plătit antrenorul principal. “Am plecat. Nu am îndeplinit obiectivul. Este normal să se întâmple aşa. Poate că sunt şi un antrenor nenorocos. Dacă ar fi venit Dana Mincă ar fi fost altceva. Nu cred însă că mă voi mai întoarce la naţională”, ne-a mărturisit profesorul universitar. După care a adăugat că “meciul pierdut cu Azerbaidjan, la Buzău, ne-a fost fatal” şi a negat că la Caceras, în Spania, arbitrajul ar fi fost ostil echipei noastre.
Legat de tragerea la sorţi a meciurilor din Cupa CEV, în care este implicată Ştiinţa Bacău, Florin Grapă a comentat în stilul său: “Dacă trecem de Slavia Bratislava, în turul 2 vom da de italiencele de la Asystel Novara. Ar fi o variantă să pierdem în turul 1 şi să ajungem în Challenge Cup, însă nu vom face asta. Vom fi corecţi. Este bine că s-a schimbat sistemul. S-a menţinut setul de aur, însă numai în cazul în care după cele două meciuri echipele sunt egale la victorii, dar şi la setaveraj (n.r. 3:1 şi 1:3)”, a concluzionat antrenorul din oraşul lui Bacovia.
Tratative cu Angelica Chivorchian
Convins că Metal Galaţi va face faţă Ligii Campionilor – “am auzit că vor să aducă jucătoare de valoare” – Florin Grapă crede, de asemenea, că echipele feminine de la noi vor apărea poziţia priviligiată pe care o deţin în urma rezultatelor bune obţinute în ultimii ani. Echipa sa şi-a menţinut lotul pe care a contat în sezonul trecut, când a disputat Final Four în Challenge Cup, fiind în discuţii pentru transferul Angelicăi Chivorchian.
Articol apărut în ProSport, sub semnătura lui Marian-Valentin BURLACU
Foto: CEV

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)