miercuri, 25 iunie 2008

METAL GALATI: Trăgătoare de elită




Katarina Barun (foto din stanga, in rosu) si Ivana Djerisilo-Stankovic (foto centru si foto dreapta, in rosu) vor intari lotul lui Metal Galati pentru Liga Campionilor
Foto: FIVB
Participantă la ediţia 2008-2009 a Ligii Campionilor – o premieră românească pentru istoria recentă a competiţiei, echipa feminină de volei Metal Galaţi i-a prelungit contractul lui Zoran Terzic, antrenorul care a dus Serbia la JO de la Beijing.

Pe lista achiziţiilor grupării moldave pentru sezonul viitor se numără două trăgătoare de elită: „falsul” Katarina Barun (25 de ani / 1,94 m), câştigătoare a Champions League în 2006, cu Foppapedretti Bergamo, şi „universalul” Ivana Djerisilo-Stankovic (24 de ani / 1,88 m), care a evoluat la echipe din Italia, Turcia şi Elveţia. Ambele au jucat împotriva României, prima cu Croaţia la CE 2005, cealaltă cu Serbia.

A treia jucătoare care a semnat pentru Metal este ridicătoarea Frauke Dirickx, internaţional belgian cu o mare experienţă (28 de ani). Participantă şi la turneele de volei pe plajă, ea va avea misiunea de a suplini plecarea Majei Ognjenovic în Italia. Cele trei jucătoare se alătură sârboaicei Brizitka Molnar şi cubanezei Mayvelis Martinez Adlum, care au contribuit la realizarea eventului în acest an. În rest, campioana şi-a păstrat lotul aproape intact - Neaga a plecat la Dinamo -, fiind în căutarea unui centru. Cum la Galaţi nu există o incintă de joc care să îndeplinească exigenţele CEV, Metal va susţine meciurile din Liga Campionilor la Bucureşti, în Sala Rapid.


3 Zoran Terzic antrenează Serbia din 2002. În 2006, el a cucerit bronzul la CM, iar în 2007 argintul la CE

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)