sâmbătă, 18 octombrie 2008

DIVIZIA A1 / FEMININ Metal Galaţi – Unic Piatra Neamţ 3:0












Aflate pe primele locuri ale clasamentului după trei etape disputate în Divizia A1, cu maximum de puncte (6), echipele feminine Metal Galaţi şi Unic Piatra Neamţ s-au întâlnit în Sala „Siderurgistul” într-o confruntare a orgoliilor – a fost şi un derby al Moldovei, între cele două grupări, la care se adaugă Ştiinţa Bacău, existând o mare rivalitate. Cu ridicătoarea belgiană Frauke Dirickx revenită pe teren după ce a acuzat dureri la spate, dar fără Alina Albu (probleme de sănătate) şi Ivana Djerisilo, formaţia gazdă a reuşit o victorie scurtă, în numai 60 de minute, spre încântarea celor circa 600 de spectatori prezenţi la meci: 3:0 (8, 11, 22).
Întâlnirea n-a avut practic istoric, campioana impunându-se în primele două seturi la diferenţe confortabile. Ultimul act a fost mult mai disputat, câştigătoarea lui fiind decisă spre final. Cu o apărare mai bună şi cu ceva mai multă îndrăzneală în atac, Unic a fost chiar în avantaj la mijlocul setului (13-12, 16-15), însă gazdele, cu un lot complet şi mai valoros, s-au impus în cele din urmă (25-22) după 23 de minute de joc. Nemţencele s-au agăţat de fiecare minge, însă nici măcar intrarea jucătoarei-antrenor Mihaela Voivod n-a salvat situaţia.
Metal Galaţi: Frauke Dirickx – Katarina Barun, Brizitka Molnar, Nneka Onyejekwe, Mayvelis Martinez, Alida Marcovici. Libero: Maria Filipova. Au mai jucat: Daiana Mureşan, Alexandra Trică.
Antrenor: Zoran Terzic
Unic Piatra Neamţ: Andreea Niculcea - Maria Elisei, Adina Stanciu, Elena Zaharia, Alexandra Sobo, Alina Iordache. Au mai jucat: Laura Măstăhac, Mihaela Voivod.
Antrenor: Mihaela Voivod
Au arbitrat: B. Vişan şi G. Bălhăceanu.

Text si foto: Marian BURLACU

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)