joi, 2 aprilie 2009

CUPA ROMÂNIEI 2009: CSU Galaţi, metal prețios

Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Fetele de la Metal Galaţi îşi continuă dominaţia în voleiul românesc. Ieri, trupa lui Zoran Terzic şi Branko Kovacevic a cucerit Cupa României: 3:0 (22, 18, 19) cu Dinamo, în finală.

Pentru a-şi trece în palmares cel de-al cincilea trofeu, formaţia moldavă n-a pierdut prea mult timp. Cu sextetul de bază Dirikx - Djerisilo, Onyejekwe, Martinez, Albu, Malagurski (foto cu faţa) - Filipova (rezerve: Mureşan, Molnar, Miclea, Trică, Dumitru), Metal a controlat ostilităţile, doar primul act încheindu-se la o diferenţă care dă senzaţia de echilibru. Campioana reuşeşte astfel nu numai să câştige Cupa pentru al treilea an la rând, ci să se impună din nou la zero în faţa rivalei sale. Pentru a treia oară consecutiv! Sub ochii noului preşedinte de la Dinamo, Elisabeta Lipă.

Tomis, un port invincibil

Nici la masculin Cupa României nu şi-a schimbat proprietarul, doar că Tomis Constanţa a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de VCM LPS Piatra Neamţ: 3:2 (-26, 17,-21, 17, 10).
Finalişti ai ediţiei 2008 a Diviziei A1, constănţenii şi nemţenii au oferit un ultim act palpitant, decis în tie-break. VCM LPS a câştigat seturile impare (28-26 şi 25-21), în timp ce Tomis s-a impus în celelalte două, la acelaşi scor (25-17). Deşi resimt o accentuată stare de oboseală, ei disputând acum zece zile Final Four-ul Challenge Cup, unde au ocupat locul 3, oamenii pregătiţi de Stelio De Rocco au tras de ei şi s-au descotorosit de bravii lor rivali în setul decisiv: 15-10. Tomis a obţinut astfel, pentru a 5-a oară la rând, Cupa României.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)