miercuri, 29 aprilie 2009

Finală cu soţ


Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Componenţi ai echipelor Dinamo Bucureşti, respectiv Tomis Constanţa, soţii Cristi şi Radostina Chiţigoi dispută astăzi manşa a treia a finalelor Diviziei A1 cu gândul de a relansa lupta pentru titlu. Situaţie inedită în voleiul românesc, unde doi soţi dispută finalele campionatului. În vârstă de 30 de ani, Cristi şi Radostina Rangelova - Chiţigoi s-au cunoscut în Bulgaria, în 2002. Atunci el juca la ŢSKA Sofia, iar ea, fiind internaţional bulgar, a mers acasă de Sărbătorile de Iarnă. Au făcut Revelionul împreună, s-au plăcut, iar în 2004 s-au căsătorit. Un an mai târziu a venit pe lume Daniel, fiul lor, care a crescut lângă terenul de volei. Ceea ce nu este surprinzător de vreme ce în familia celor doi este o tradiţie în acest sens – Cristi este fiul lui Constantin Chiţigoi, fost mare jucător şi antrenor, iar sora şi mama Radostinei l-au practicat la rândul lor.

Recunoscut ca un lider de echipă la Dinamo, bazându-se pe experienţa şi valoarea lui, dar şi pe colegii săi, despre care spune că „nu se lasă înfrânţi uşor”, fostul internaţional crede că finala se va disputa în cinci acte. „Tomis conduce cu 2-0, la general, însă noi nu am renunţat la luptă. Toate meciurile cu echipa din Constanţa, din acest an, au fost foarte disputate. Tomis are un lot mai bun, însă şi noi am dovedit că ne merităm locul în finală. Cred că putem câştiga la Bucureşti şi astfel să jucăm pentru titlu în meciul cinci, duminică”, ne-a mărturisit Cristi, care a evoluat în câteva ţări în care voleiul este un sport foarte popular şi cu rezultate bune la nivel internaţional (Belgia, Bulgaria, Turcia).

Legitimată la Tomis, internaţionala bulgară Radostina Chiţigoi vorbeşte cu uşurinţă limba română, semn că s-a ataşat de ţara noastră. Ce crede despre finala cu Metal Galaţi? „Păcat de primul meci. Am fi putut să-l câştigăm. Noi ne-am atins obiectivul prin calificarea în finală, însă nu vrem să facem act de prezenţă. Metal e mare favorită, însă ştiţi cum se spune... Acasă te ajută şi zidurile. Cu ajutorul suporterilor noştri, ne dorim să învingem miercuri (nr. astăzi) şi joi”.


PROGRAM FINALE DIVIZIA A1
Se joacă în sistemul „cel mai bun în 3 din 5 meciuri”

FEMININ

CONSTANŢA (Sala Sporturilor):
CV 2004 Tomis – Metal Galaţi
(astăzi, ora 19:00)
Rezultatele din manşele 1 şi 2 ale finalei: 1:3 şi 0:3

MASCULIN

BUCUREŞTI (Sala Extreme):
Dinamo – CVM Tomis Constanţa
(astăzi, ora 17:00)
Rezultatele din manşele 1 şi 2 ale finalei: 0:3 şi 2:3

Meciurile de azi vor fi transmise în direct pe www.sport.ro şi pe TV Neptun

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)