marți, 18 mai 2010

CE 2011: Echipele României debutează în faza finală a preliminariile


La sfârşitul acestei săptămâni, echipele feminină şi masculină de volei ale României dispută primele meciuri în faza a treia a preliminariilor Campionatului European 2011. Fetele joacă în Belgia, băieţii în Turcia.

Aflate într-un moment de răscruce din istoria lor - în urmă cu doi ani ocupau poziţii slabe în ierarhia mondială - naţionalele de volei încearcă să revină în prim-plan după ce anul trecut au avut evoluţii încurajatoare în calificările pentru Campionatul Mondial din acest an.

Cu un nou antrenor - sârbul Darko Zakoci este asistat de Adrian Radu şi Constantin Alexe -, dar şi cu un lot de jucătoare din care fac parte experimentatele Carmen Ţurlea, Mirela Corjeuţanu, Anca Martin, Iuliana Nucu, Alina Albu, dar şi tinerele şi talentatele Nneka Onyejekwe, Daiana Mureşan, Sabina Miclea şi Alexandra Trică, echipa feminină are şanse să se revină la turneul final după o absenţă de şase ani. România este în grupă cu Belgia, Slovenia şi Suedia, urmând a disputa două turnee, la Hasselt (Belgia), în week-end, şi la Constanţa. Ocupanta primului loc va obţine direct calificare, în timp ce a doua clasată va juca meci de baraj.

Misiunea naţionalei masculine, în schimb, este extrem de dificilă, dacă nu imposibilă. România este în grupă cu Italia, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană, mare favorită la locul 1, Turcia, ţară în care s-au băgat mulţi bani în volei, şi Belarus, exponentă a şcolii ex-sovietice. Turneele vor avea loc la Ankara, în Turcia (21-23 mai), şi la Gioia del Colle, în Italia (28-30 mai). Şi cu siguranţă că reprezentantele acestor ţări vor ocupa primele două locuri.

Iată programul meciurilor echipelor noastre: Feminin Turneu 1 - Hasselt (Belgia) 21 mai: ROMÂNIA - Slovenia
22 mai: Belgia - ROMÂNIA
23 mai: Suedia - ROMÂNIA

Turneu 2 - Constanţa 28 mai: Suedia - ROMÂNIA
29 mai: Slovenia - ROMÂNIA
30 mai: ROMÂNIA - Belgia

Masculin Turneu 1 - Ankara (Turcia) 21 mai: Turcia - ROMÂNIA
22 mai: ROMÂNIA - Italia
23 mai: Belarus - ROMÂNIA

Turneu 2 - Gioia del Colle (Italia)
28 mai: Turcia - ROMÂNIA
29 mai: Italia - ROMÂNIA
30 mai: ROMÂNIA - Belarus

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)