sâmbătă, 15 mai 2010

CE PRELIMINARII (M): România a eliminat Moldova şi dă de Italia


Naţionala masculină de volei şi-a atins obiectivul propus pentru preliminariile Campionatului European din 2011.

Sâmbătă, la Buzău, oamenii lui Stelian Moculescu au reuşit să câştige cu 3:0 (15, 21, 19) meciul retur cu Republica Moldova. Învinşi (2:3) în prima partidă, de la Chişinău, în urmă cu o săptămână, ei au obţinut calificarea în faza a treia a calificărilor.

Mai departe lucrurile se complică pentru Radu Began, Cristi Chiţigoi şi colegii lor. România va juca în grupa E, alături de Italia, una dintre forţele voleiului mondial, Turcia, o echipă care are în spate un campionat finanţat de sistemul bancar, şi Belarus, exponenta şcolii sovietice de volei.

Primul turneu va avea loc la Ankara, chiar la sfârşitul acestei săptămâni (21-23 mai). Celălalt va fi găzduit de Italia, între 28 şi 30 mai. Prima clasată se califică direct la turneul final (mai mult ca sigur, Italia), iar a doua va juca meciuri de baraj (Turcia are prima şansă).

În aceleaşi intervale de timp sunt programate şi turneele la care va participa naţionala feminină. Ea va evolua în Belgia (21-23 mai), ţară cu a cărei echipă se vor bate tricolorele pentru primul loc, şi la Constanţa (28-30 mai).

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)