duminică, 30 mai 2010

CE 2011 / PRELIMINARII: Parcurs perfect pentru fete












Foto: CEV
Naţionala feminină s-a impus în primele două meciuri ale turneului de la Constanţa, care i-au deschis drumul spre Euro 2011. Într-o formulă nouă, cu Diana Neaga coordonator, naţionala a revenit în elita continentală, de unde lipsise din 2005.

Cu un nou antrenor, în persoana sârbului Darko Zakoci, echipa feminină de volei a României a avut un parcurs impecabil în preliminariile Campionatului European din 2011. Deşi n-a contat pe valoroasa Carmen Ţurlea, naţionala a câştigat primele cinci meciuri ale calificărilor, asigurându-şi prezenţa în ultima fază încă de la turneul din Belgia, unde a reuşit un succes zdrobitor (3:0 / 25:8, 25-10, 25-23) în faţa reprezentativei acestei ţări.

Din acest motiv, în meciul revanşă, disputat aseară, la Constanţa, după închiderea ediţiei, tricolorele puteau să piardă cu acelaşi scor, singura condiţie pentru a câştiga grupa E fiind ca ele să realizeze, în cele trei seturi, mai multe puncte decât adversarele lor (42).

Daiana Mureşan, irezistibilă în atac

Meciurile din aceste preliminarii au confirmat valoarea unor jucătoare cu o cotă înaltă în Europa, în această postură aflându-se Iuliana Nucu, care a participat cu Novara, în anii trecuţi, în Liga Campionilor, şi Mirela Corjeuţanu, care evoluează în campionatul italian, două jucătoare care fac legătură cu echipa de altădată. O impresie frumoasă a lăsat Florentina Nedelcu, jucătoare care evoluează la Rocheville Le Cannet, echipă de podium din Franţa.

Fosta componentă a Unicului din Piatra Neamţ a rezolvat multe atacuri ale echipei noastre, fiind alături de tânăra Daiana Mureşan, una dintre principalele realizatoare ale naţionalei. Tot din Hexagon lotul a fost întărit de Alina Albu, care a reuşit un transfer de la Therville la Mulhouse, formaţie ce va participa în Champions League, şi Anca Martin, revenită în prim-plan după doi ani de absenţă.

Evoluţii constant bune au avut Nneka Onyejkwe, Claudia Gavrilescu, Elena Zaharia, Alexandra Trică şi Nicoleta Manu. În timp ce coordonarea a fost încredinţată unor jucătoare de mare perspectivă, Diana Neaga şi Sabina Miclea, care au fost colege la Metal Galaţi până nu demult.

Băieţii au pierdut în turneul italian

Echipa masculină a României nu a reuşit să-şi continue ascensiunea începută anul trecut, ea având şi ghinionul de a nimeri într-o grupă preliminară extrem de dificilă. Cu un singur set câştigat în primele trei meciuri, băieţii au cedat cu acelaşi scor (0:3) şi în turneul găzduit de localitatea italiană Gioia del Colle. Mai întâi în faţa Turciei, iar apoi cu Italia. Aseară, după închiderea ediţiei ziarului nostru, tricolorii au înfruntat Belarus, care a furnizat o surpriză sâmbătă, când i-a învins cu 3:2 pe otomani.

Cele două naţionale nu vor intra în vacanţă, ci vor participa în perioada următoare la Liga Europeană. Fetele vor disputa primele două meciuri în Marea Britanie (5 şi 6 iunie), iar băieţii vor debuta în Spania, la 4 iunie.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)