marți, 10 ianuarie 2023

CUPA CHALLENGE 2022/2023, MASCULIN: Steaua joacă un meci infernal cu Olympiakos Pireu

Echipa masculină de volei Steaua București începe anul 2023 în forță! Formația pregătită de Bogdan Kotnik dispută astăzi (10 ianuarie), la ora 17.00, în Grecia, meciul tur cu Olympiakos Pireu din sferturile de finală ale CEV Challenge Cup. Returul este programat în Sala “Mihai Viteazul” din București, în 26 ianuarie, de la ora 18.00.

În Grecia s-a deplasat următorul lot de jucători: Răzvan Baziliuc, Mirce Peța Mircea, Wojtek Sobala, Claudiu Dumitru, Cristian Păun, Nikola Lakcevic, Marius Iftime, Robert Vologa, Ciprian Matei, Marc Wilson, Gabriel Bontea, Jan Pokersnic și Ivan Kostic.

Antrenor al echipei militare, Bogdan Kotnik a declarat înaintea plecării pentru pagina oficială de Facebook a Clubului Steaua București: „Pentru un meci bun este un moment bun în orice zi a anului. Am muncit și în perioada Sărbătorilor pentru a pregăti așa cum trebuie acest joc. Este o mare plăcere să ai parte de astfel de întâlnire. Este un moment important pentru întreaga echipă. Au jucători cu o mare experiență. Nu au nicio super-vedetă, dar joacă foarte bine ca și echipă. Trebuie să luptăm pentru fiecare punct până la final. Indiferent de scor, trebuie să ne batem pentru fiecare minge, până la final. Asta am învățat în meciurile precedente din Europa”.

Tehnicianul s-a declarat mulțumit de ceea ce a realizat cu Steaua în prima parte a sezonului: „Sunt mulțumit, dar, în același timp, căutăm soluții pentru a deveni și mai buni și să surprindem pe Dinamo, singura echipă care ne-a învins în campionat. Cred că prin multă muncă putem să devenim mai buni în retur”, a spus Kotnik, care nu exclude o calificare în semifinale: „Va fi greu, dar nu imposibil”.

Partida tur dintre Olympiacos Pireu și Steaua se dispută la Pireu, astăzi, 10 ianuarie, de la ora 17.00, iar returul este programat în Sala “Mihai Viteazul” din București, în 26 ianuarie, de la 18.00.

Iată palmaresul celor două rivale:

Olympiakos Pireu

- de două ori finalista Ligii Campionilor (1992, 2002)

- de două ori câștigătoarea CEV Cup, de alte două ori finalista CEV Cup (1997, 1998)

- 30 de titluri de campioană în Grecia

Steaua București 

- de două ori finalista Cupei Campionilor Europeni (1969, 1979)

- de trei ori finalista CEV Cup-Cupa Cupelor (1977, 1981, 1986)

- 17 titluri de campioană în România

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)