luni, 7 mai 2007

REVISTA PRESEI / IMPARTIAL (GALATI): Cupa si campionatul



Voleibalistele de la CSU Metal au castigat Cupa Romaniei, reusind eventul cupa-campionat

Sezon perfect. Asta au reusit voleibalistele de la CSU Metal Galati, dovedindu-si inca o data supermatia absoluta pe plan national. Dupa ce in urma cu doua saptamani au castigat campionatul, sambata au pus mana si pe Cupa Romaniei. Victorie clara, cu 3-0, in finala disputata cu Stiinta Bacau in sala "Lucian Grigorescu" din Capitala.

Ceva emotii au fost doar in primul set. Bacauancele au inceput tare si au condus mai mereu, cea mai mare diferenta fiind la 12-18. A urmat specialitatea casei, revenire uluitoare a celor de la CSU Metal, experte in finalurile de set. La 22-24 au salvat o prima minge de set a adversarelor, au egalat la 24, la fel la 24-25. A fost momentul de gratie pentru Brizitka Molnar, care a facut ultimele trei puncte pentru castigarea setului cu 27-25, in conditiile in care a jucat cu injectii care sa-i atenueze durerile de la umar.

Chiar daca fara Tania Liulenova, accidentata si inlocuita de Nneka Onyejekwe, care la 17 ani a facut meciul vietii, CSU Metal le-a umilit pe bacauance in setul secund cu un usturator 25-8 cum n-au mai incasat de ani buni. Setul trei a fost castigat cu 25-19 si Metalul a castigat al doilea trofeu in premiera, dupa titlul de campioana.

Medaliile si cupa le-au fost inminate de catre Octavian Belu, presedintele ANS. "La anul ne propunem sa castigam din nou titlul in Romania si sa mergem cat mai departe in cupele europene", a spus Zoran Terzici. Antrenorul celor de la Metal este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2006 cu "nationala" Serbiei din care au facut parte Maja Ognjenovici si Brizitka Molnar, ambele jucatoare la Galati. Legiunea sirba din orasul de pe Dunare este completata de Aleksandra Avramovici, Ivana Ostojici si de antrenorul secund Nenad Djurovici.

Marian CAPATINA
Acest articol poate fi citit in site-ul cotidianului IMPARTIAL din Galati.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)