luni, 28 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): Romania incepe sa aiba echipa nationala !

Gabriel TURCU

Echipa de volei masculin a Romaniei a debutat cu doua infringeri in Liga Europei, 0-3 si 2-3 cu Turcia. Daca succesul de vineri a fost fara drept de apel, simbata oaspetii s-au intrebuintat serios pentru a obtine victoria, romanii impingind jocul in tie-break.

Fara Roman, accidentat, selectionerul Giani Cretu l-a titularizat pe Borota ca extrema, iar pe ridicatorul Ilies l-a utilizat pe intreaga durata a meciului. Cu preluarea mult imbunatatita, datorita cresterii in eficienta a lui Feher si Voinea, jocul tricolorilor a crescut mult si la 11-11, in primul set, Romania a preluat conducerea pentru intiia oara in dubla cu Turcia! Mult mai determinati si mai inspirati in joc, ai nostri au salvat trei mingi de set si au materializat-o pe a treia de care au avut parte. Turcii, care au lasat impresia ca, atunci cind apasa pe acceleratie, sint de neoprit, au dominat setul secund si au cistigat cu 25-22. Oaspetii au condus si in setul urmator, dar pe final Romania a reusit cea mai consistenta prestatie din toate cele opt seturi jucate la Ploiesti, revenind spectaculos de la 20-22 la 25-22! Parca speriati de posibilitatea unei victorii neasteptate, Lica si compania au inceput sa greseasca nepermis, iar Turcia si-a valorificat plusul de experienta. 25-19 si 15-12 a fost rezultatul ultimelor doua seturi, chiar daca ai nostri au condus cu 8-7 in tie-break! Cei trei jucatori de la CVM Tomis Constanta au fost toti titulari in al doilea joc. Ilies a dat mai multa siguranta tragatorilor prin pasele sale, Voinea a fost bun la preluare, iar Began la blocaj, ambii raminind insa datori pe faza de atac.

„Ma bucur pentru joc, nu si pentru rezultat. Important este ca incepem sa ne omogenizam, sa mai prindem curaj, dar trebuie sa muncim mai mult. Inca mai fac terapie, nu sint suta la suta refacut. Sint multumit de evolutia mea, dar este loc de mai bine”, a declarat Laurentiu Lica, singurul stranier din lotul Romaniei primind si banderola de capitan in absenta lui Mircea Roman. „Felicit echipa Turciei pentru victorii, are o diagonala ridicator-universal foarte puternica, iar ei au adus mereu echilibru in joc. S-a vazut ca jucatorii turci au mai multe meciuri puternice in campionat, dar cred ca daca eram mai linistiti pe final de joc puteam cistiga. Ii felicit pe jucatorii mei pentru cele trei saptamini de pregatire si pentru meciul de astazi (n.r. - simbata). Nu uitam ca am luat-o de la zero, ca mai avem mult de munca, dar daca in sextetul de baza vor reveni cei 3-4 absenti nivelul de joc va creste”, considera selectionerul Giani Cretu, care le-a acordat jucatorilor o zi libera, chemindu-i astazi la primul antrenament al saptaminii. In etapa viitoare, Romania va juca in Slovacia, simbata si duminica.

Au evoluat formatiile: Romania (antrenor Giani Cretu): Ilies - Lica, Began, Macovei, Voinea, Borota, libero: Feher (au mai jucat Ciortea, Bobeanu si Gheorghita); Turcia (antrenor Isik Menkuer): Kiyak - Guç, Toçoglu, Ulusoy, Tanik, Kurtar, libero: Sahin (au mai jucat Keskin, Kayhan, Aslan, Elgaz si Cayir). Arbitri: Jaroslav Svejda si Jaromis Antusak (Cehia).

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)