luni, 14 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): Trei constanteni la nationala de volei masculin

Gabriel TURCU

Aseara, la Ploiesti, a fost programata convocarea echipei nationale de volei masculin a Romaniei, care incepe astazi preparativele pentru Euroliga.

Printre cei 15 jucatori nominalizati de noul selectioner, Giani Cretu, se numara si trei jucatori ai echipei constantene Club Volei Municipal Tomis Constanta. Este vorba despre centrul Radu Began, capitanul Tomisului, extrema Florin Voinea si ridicatorul Sergiu Ilies, care s-au prezentat aseara la Ploiesti, acolo unde nationala Romaniei va disputa partidele de pe teren propriu din Euroliga. Noua conducere a nationalei, alcatuita din selectionerul Giani Cretu si managerul Mihai Marin, a nominalizat 23 de jucatori in lotul largit, dintre care 15 au fost retinuti pentru primele meciuri: Sergiu Ilies, Corneliu Andries (Steaua Bucuresti), Laurentiu Vinatoru (Explorari Baia Mare) - ridicatori; Laurentiu Lica (Beauvais, Franta), Alin Bobeanu (Dinamo Bucuresti) - universali; Sergiu Stancu (Tours, Franta), Radu Began (Tomis), Petrisor Macovei (Dinamo), Mihai Gheorghita (VCM Piatra Neamt) - centri; Florin Voinea (Tomis), Mircea Roman (Dinamo), Marius Ciortea (VCM Piatra Neamt), Dan Borota (Baia Mare) - extreme; Adrian Feher (Dinamo), Rares Gavril (Piatra Neamt) - libero. Vinatoru, Gheorghita si Gavril sint rezerve, dar ultimii doi vor fi si ei prezenti la Ploiesti, pentru a completa lotul la antrenamente. „Fiind pentru prima oara cind participam la aceasta competitie, avem ca obiectiv sa formam o echipa competitiva si sa jucam cit mai spectaculos”, a declarat Mihai Marin.

Antrenor si in Belgia, la formatia Pepe Jeans Asse-Lennik, Giani Cretu este un tehnician cu mare experienta, pentru ca a mai pregatit ani la rind echipa din Viena, Aon Hotvolleys. La nationala, el va fi ajutat de catre Dorel Stefan si Mircea Dudas. Cretu a definitivat lotul national dupa finala Cupei Romaniei, Tomis Constanta - Dinamo Bucuresti 3-2. „Ilies si-a aratat intr-adevar valoarea, in primele doua seturi, dupa un ultim turneu de play-off in care miza lipsea. Mi-au placut ambitia si determinarea lui Bobeanu, care au adus Dinamo inapoi in joc, impreuna cu Feher si Roman, buni la preluare. Remarc si valoarea incontestabila a stranierilor de la Tomis, Erkan, Gabrych si Ashlei, alaturi de Began, care cred ca a fost jucatorul cel mai constant din acest campionat”, spunea Cretu dupa acel meci captivant, adjudecat de Tomis in tie-break. Romania face parte din grupa C a Euroligii, alaturi de Letonia, Slovacia si Turcia. Primele meciuri, cele cu Turcia, sint programate la Ploiesti pe 26 si 27 mai.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)