marți, 8 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): CVM Tomis, la al treilea succes consecutiv in Cupa României


Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Gabriel TURCU

gabriel.turcu@telegrafonline.ro

Dupa ce, in urma cu o saptamina, se incorona campioana nationala, Club Volei Municipal Tomis a cucerit si Cupa României, pastrindu-si trofeul adjudecat in ultimii doi ani si realizind in premiera eventul. Campionii României si-au respectat blazonul simbata seara, in Sala “Lucian Grigorescu” din Complexul Sportiv Floreasca din Capitala, acolo unde jucatorii de la Dinamo s-au simtit ca in… deplasare, desi evoluau in Bucuresti! Suporterii veniti de la Constanta au creat o atmosfera senzationala, purtindu-si practic favoritii spre victorie.

Tomis a inceput excelent finala si parcursul aproape fara greseala din primele doua seturi parea sa le aduca o victorie facila, cu 3-0. In formula de echipa binecunoscuta de acum, cu care Tomis a obtinut succese in play-off si in Top Teams Cup, formatia de pe Litoral a practicat jocul solid si fara fisuri cu care ne-a obisnuit. Cu Erkan in mare forma, de neoprit pe faza de atac, voleibalistii Tomisului si-au adjudecat fara probleme primele doua seturi. Dupa 25-17 si 25-18, publicul venit de la Constanta astepta ca sarbatoarea sa inceapa dupa setul al treilea, insa Dinamo a revenit nesperat. Atacul si blocajul au inceput sa le functioneze si bucurestenii au egalat la seturi, dupa 25-23 si 25-21, impingind partida in tie-break. Setul decisiv a fost echilibrat in start, apoi Tomisul a facut diferenta, in special datorita serviciului, cu doi asi reusiti de Erkan si unul de Gabrych! Scor final: 3-2 pentru Tomis, dupa 15-11 in tie-break. Punctul decisiv, realizat de Goran Ivkovic, a declansat sarbatoarea atit in teren, cit si in tribune! Ivkovic, Ilies si Gabrych si-au “donat” tricourile de joc fanilor din tribune, iar sirbul a renuntat chiar si la sort!

Erkan a fost jucatorul finalei

Festivitatea de premiere a incheiat ziua voleiului românesc gazduita de Sala “Lucian Grigorescu”. Jucatorii Tomisului au primit medaliile si trofeul cuvenit cistigatoarei Cupei României din partea conducerii Federatiei Române de Volei, respectiv presedintele Gheorghe Visan si secretarul general Viorel Manole. Pentru a doua oara in mai putin de o saptamina, dinamovistii au trebuit sa priveasca de pe locul secund la cea mai buna echipa masculina de volei din tara, Club Volei Municipal Tomis Constanta. “In setul al treilea serviciul nu ne-a mai intrat prea bine, Dinamo si-a revenit si mai ales universalul (n.r.. - Bobeanu) a jucat foarte bine, mi-a placut astazi (n.r. - simbata). Vreau sa le multumesc tuturor jucatorilor mei pentru felul cum au evoluat in acest sezon si pentru ca au reusit sa indeplineasca doua dintre cele trei obiective, dar si celor din conducere pentru sprijin”, a declarat antrenorul principal al Tomisului, Jorge Cannestracci, justificind usoara cadere a echipei, dupa 2-0 la seturi. “De ce 3-2 si nu 3-0? Pentru ca de aceea este sportul frumos, nu poti sa stii niciodata rezultatul final, asa a fost sa fie astazi! Cum a jucat Dinamo fata de campionat? In primele seturi, mi s-a parut ca la fel, apoi Constanta a mai slabit putin ritmul la 2-0. Important este insa ca ne-am revenit si am luat trofeul. Am realizat eventul, sper ca toata lumea este multumita si ca vom reusi in continuare si alte succese in viitor” - Sergiu Ilies. “Am incheiat sezonul cu bine, avem doua trofee cucerite si sint fericit! Puteam sa invingem cu 3-0, dar in setul al treilea am avut citeva probleme la receptie, ei au pus accentul mai mult pe serviciul scurt si au reusit chiar sa egaleze. Importanta ramine victoria: am revenit, am cistigat si am luat trofeul, asta e cel mai important!” - Erkan Togan. “A fost o mare diferenta intre ce s-a jucat azi (n.r. - simbata) si ce am vazut saptamina trecuta, la turneul play-off. Au iesit la iveala si orgoliile, eram sigur ca dinamovistii vor avea o reactie pozitiva. Fiecare a dat totul in acest meci si s-a vazut ca baietii nostri pot sa joace si ei volei de un nivel bun”, a declarat Giani Cretu, noul selectioner al nationalei masculine, care in urma acestei finale a definitivat lotul national. Printre tricolorii care vor evolua in Euroliga se numara si trei jucatori de la CVM Tomis: Ilies, Voinea si Tanasescu.

Au evoluat formatiile - CVM Tomis (antrenori Jorge Cannestracci si Milen Uzunov): Ilies - Erkan, Began, Ivkovic, Gabrych, Ashlei, libero: Tanasescu (au mai jucat: Gontariu, Voinea si M. Pavel); Dinamo (antrenor Marian Pausescu): Serban - Bobeanu, Mrdja, Macovei, Roman, Harbuz, libero: Feher (au mai jucat: Balhaceanu, Muresan si Teotoc). Au arbitrat: Cornel Malaxia si Marian Stoica (ambii din Bucuresti). Observator: Adin Cojocaru (Bucuresti).

Dinamo a jucat, practic, in deplasare!

“Sa vina Cupa la Constanta!” si “Campionii, Ole!”- acestea au fost simbata refrenele la moda in Sala “Lucian Grigorescu”, o sala invadata de constanteni la ora finalei Cupei României. Au fost circa 150-200 de suporteri veniti de la Constanta, care au dominat fondul sonor al finalei masculine. Ca si in campionat, fanii dinamovisti au stralucit prin… absenta, poate si acesta fiind motivul suprematiei constantene: voleibalistii nostri au avut pentru cine sa joace! Conducerea clubului a facut din nou eforturi pentru ca ambianta la finala sa fie una de sarbatoare: suporterii Tomisului, ba chiar si spectatori neutri, au fost „inarmati” cu celebrele de acum bastoane gonflabile, iar din galerie a facut parte si viitorul voleiului constantean. CVM Tomis a asigurat transportul in Capitala pentru 30 de juniori de la CSS 1 Constanta si pentru jucatoarele de la echipa SLEN Cernavoda, campioana nationala in 2007 la categoria sperante. Jucatorii au aminat sarbatorirea victoriei pentru aseara, cind s-au adunat la Restaurantul “Temple” din Constanta pentru banchetul oficial de sfirsit de sezon.

Si CSU Metal Galati a reusit eventul

In deschiderea finalei masculine s-a desfasurat finala fetelor, pe care si-au disputat-o Stiinta Bacau si CSU Metal Galati. Campioana en titre, formatia din Galati a invins cu 3-0 si a realizat eventul in 2007. Stiinta a inceput excelent finala, a dominat clar primul set, a condus cu 16-9 si 20-15, dar nu a avut suflu pina la final. Campioanele, cu Brijitka Molnar de neoprit la fileu, au revenit incredibil, au salvat trei mingi de set si au cistigat partialul cu 27-25 la prima oportunitate! Setul secund nu a avut istoric, 25-8 pentru Galati in 15 minute, iar in ultimul, bacauancele au rezistat pina la 17-15, cind au cedat pasul si au pierdut setul la 19. Cu patru sirboaice in lot si doi antrenori de aceeasi nationalitate, CSU Metal a confirmat ca acest sezon voleibalistic a fost al provinciei: Galatiul a cistigat tot la fete, iar Constanta la masculin.

Articolul poate fi citit pe site-ul cotidianului TELEGRAF din Constanta.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)