miercuri, 16 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): CVM Tomis va debuta in noul campionat la Constanta, contra U. Cluj

Gabriel TURCU

Federatia Romana de Volei a stabilit, ieri, la Bucuresti, programul campionatului 2007-2008. Club Volei Municipal Tomis Constanta, campioana en titre a Romaniei, va avea ca adversara in prima etapa, la Constanta, pe Universitatea Cluj, la fel ca in sezonul precedent, cu diferenta ca in 2006 voleibalistii Tomisului au evoluat in prima runda in deplasare. Prezent la aceasta tragere la sorti, team-managerul gruparii de pe Litoral, Bulent Cadir, a declarat: „Fata de campionatul precedent exista mai multe modificari in sistemul de desfasurare. In primul rind, numarul de echipe a crescut de la 10 la 12, iar in play-off nu se mai joaca sistem turneu, ci eliminatoriu”.

Iata programul complet al campionilor - etapa I: CVM Tomis - U. Cluj; etapa a II-a: Centrul National Dej - CVM Tomis; etapa a III-a: CVM Tomis - Steaua; etapa a IV-a: CVM Tomis - Constam Metal Buzau; etapa a V-a: Dinamo - CVM Tomis; etapa a VI-a: CVM Tomis - VCM Rm. Sarat; etapa a VII-a: U. Baia Mare - CVM Tomis; etapa a VIII-a: CVM Tomis - Phoenix Simleu Silvaniei; etapa a IX-a: Remat Zalau - CVM Tomis; etapa a X-a: CVM Tomis - Unirea Dej; etapa a XI-a: VCM Piatra Neamt - CVM Tomis. Datele de desfasurare ale etapelor nu au fost inca stabilite. La finalul campionatului, primele opt vor juca in play-off, iar ultimele patru in play-out. In play-off, locul 1 va intilni locul 8, 2 cu 7 s.a.m.d., in sistemul „doua din trei”. Din semifinale se va juca „3 din 5”. Constam Metal Buzau si Phoenix Simleu Silvaniei sint nou promovate, iar din primul esalon nu a retrogradat nimeni, pentru ca Remat Zalau a cistigat turneul disputat cu echipele de pe locul secund in cele doua serii ale Diviziei A2.

Si in Cupa Romaniei, cistigata in ultimii trei ani de voleibalistii Tomisului, s-a schimbat sistemul: semifinalistele editiei precedente joaca direct in sferturi, iar cistigatoarele merg in Final Four! Pina la Final Four se joaca eliminatoriu, iar departajarea la egalitate de seturi se va face printr-un set de baraj.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)