vineri, 25 mai 2007

REVISTA PRESEI / TELEGRAF (CONSTANTA): Voleibalistii romani debuteaza in Euroliga

Gabriel TURCU

Echipa de volei masculin a Romaniei va sustine astazi, de la ora 19.00, primul sau meci in Liga Europei, in compania Turciei. Partida va avea loc in Sala Olimpia din Ploiesti si va fi urmata simbata de inca un meci intre cele doua reprezentative, tot de la ora 19.00.

Jucatorii nostri au definitivat aseara pregatirea intilnirilor cu Turcia, dar selectionerul Giani Cretu nu a comunicat inca formula de start a tricolorilor. El ii va alege pe titulari dintre: Ilies si Andries - ridicatori; Lica si Bobeanu - universali; Began, Macovei si Gheorghita - centri; Voinea, Roman, Ciortea si Borota - extreme. Singurul titular deja sigur este libero-ul Feher, pentru ca nemteanul Gavril acuza o accidentare, la fel ca si centrul Stancu. Cel mai probabil, Cretu va miza pe experienta si va incepe cu Ilies, Lica (Bobeanu), Began, Macovei, Voinea, Roman si Feher. „Nationala noastra este in plin proces de reorganizare si vom utiliza Euroliga ca pe un foarte bun prilej de a constata cam pe unde ne situam in comparatie cu echipe de valoare din voleiul european. Adversarele sint redutabile: Letonia ne-a invins de doua ori anul trecut, iar Turcia si Slovacia sint calificate la turneul final al Campionatului European. Turcii au participat de curind la un turneu la Zagreb si au invins cu 3-2 Slovenia, echipa care se bazeaza pe echipa din Bled. Personal, imi doresc sa alcatuim un colectiv si folosim aceste partide ca pregatire pentru preliminariile din toamna, de calificare la Jocurile Olimpice”, a declarat selectionerul Giani Cretu.

Turcii au sosit aseara in Romania

Echipa Turciei a ajuns ieri seara la Ploiesti si urma sa se antreneze in sala de joc. Din lotul largit fac parte si patru jucatori de la IBB Istanbul, cunoscuti publicului constantean de la Cupa Marii Negre 2006: ridicatorul Huseyin, universalul Ali Alp, centrul Fatih si extrema Baris. Pe linga ei se remarca trei jucatori de la campioana Arkas, alti jucatori de la fruntasele Halkbank si Fenerbahce, dar si Sinan Cem Tanik, care joaca in Polonia, la Olsztyn.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)