miercuri, 8 februarie 2023

ROMÂNIA / DIVIZIA A1: Sistemul Challenge va fi folosit la meciurile televizate din faza a doua

Reunit la sfârșitul lunii ianuarie, Comitetul Director al Federației Române de Volei (FRV) a stabilit ca, începând din faza a doua a campionatului, toate partidele televizate să beneficieze de Sistemul Challenge. Taxa de analiză video va fi suportată de ambele cluburi, care vor plăti fiecare câte 500 de euro.

De asemenea, s-a decis că, în funcție de disponibilitatea sistemului video challenge, se poate solicita folosirea acestuia și la alte meciuri din Faza I sau din Faza a II-a, de către orice echipă. S-a menționat că taxa de analiză video este de 1.000 de euro și va fi plătită de formația care solicită folosirea ei.

Sistemul Challenge a fost folosit până acum la meciurile Dinamo - Arcada Galați (3:2) și Steaua - Dinamo (3:2), ambele din Divizia A1 masculină. Întregul sistem folosește 23 de camere și a fost amplasat în sala de joc în câteva ore. Un consultant venit din Italia i-a instruit pe arbitrii români atât în ceea ce privește folosirea, cât și manevrarea sistemului.

Sistemul Challenge a costat circa 40.000 de euro și, când nu va fi folosită, va fi ținută sub cheie, la sediul Federației. „A costat 32.000 – 34.000 de euro plus TVA, adică în jur de 40.000 de euro. Deocamdată, când nu va fi folosit, îl vom depozita în federație pentru că e o valoare. Noi avem niște camere, depozite în care ținem echipamente. Dar pentru siguranța noastră deocamdată e bine să stea în federație. Urmează să găsim un loc unde într-adevăr să fie și supravegheat, să fie în regulă, și atunci îl vom depozita acolo, numai când suntem în siguranță cu el”, a precizat Adin Cojocaru.

Din cauza crizei componentelor sistemelor electronice, sistemul a fost plătit în primăvară, însă a sosit abia în această iarnă! ”A durat ceva, pentru că o parte din componentele sistemului vin din China. Situația o știe toată lumea. Era totul complet, mai puțin numărul de camere. Noi am plătit un avans în primăvară și a venit acum. Ne-am propus să-l folosim încă de la începutul campionatului, însă îl avem de la începutul returului”, a declarat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei. 

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)