luni, 13 februarie 2023

ROMÂNIA: Federația Română de Volei a încheiat un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti

Federația Română de Volei (FRV) a anunțat că a încheiat un acord de colaborare cu Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti (CCIB). Semnarea protocolului a avut loc la sediul CCIB din apropierea Pieții Universității. Ca urmare a parafării acestui document de către președinții celor două organizații, Iuliu Stocklosa şi respectiv, Adin Cojocaru, în prezența av. Cosmin Marina, vicepreședinte al CCIB, cele două părţi vor coopera în vederea realizării în parteneriat a unor proiecte cu implicații asupra comunităților pe care le reprezintă.

În comunicatul de presă emis de FRV este inserată și declarația președintelui CCIB, Iuliu Stocklosa: „Prin semnarea acestui protocol, inedit la prima vedere, Camera bucureșteană face un pas important în promovarea sportului și a rolului pe care acesta îl are în educarea societății. Un om care practică sau a practicat în mod organizat o activitate sportivă este disciplinat, ambițios, știe să lucreze alături de colegi, este dedicat proiectelor în care se implică. Este și va fi un angajat dorit în orice companie. În plus, oferim comunității de business oportunitatea de a utiliza noi instrumente de promovare și de a-și reevalua strategiile în domeniul responsabilității sociale corporative, prin includerea unor componente dedicate activităților sportive”.

De asemenea, s-a subliniat faptul că „îmbinarea tot mai mare a activităților sportive cu cele de afaceri, cum ar fi înființarea în cadrul cluburilor sportive a unor firme comerciale, sau reclamele pentru promovarea businessului folosite pe durata competițiilor sportive fac ca semnarea acestui protocol de colaborare să se înscrie atât pe linia preocupărilor CCIB de a atrage noi membri din rândul mediului de afaceri legat de mișcarea sportivă, cât și de a sugera o mai largă implicare a tuturor membrilor în susținerea activităților sportive cu posibile beneficii în plan economic”.

„Este o onoare să fim parteneri cu cea mai importantă instituție care reprezintă mediul de afaceri din București. Protocolul semnat astăzi reprezintă pentru Federația Română de Volei și pentru întreg voleiul românesc o oportunitate de dezvoltare a acestui sport pe toate palierele, de a-l promova în rândul comunității de afaceri bucureștene, pe care o dorim cât mai aproape de volei și de sport în general. Anul acesta este unul foarte important pentru voleiul românesc, singurul sport de echipă de la noi din țară calificat atât cu naționala masculină, cât și cu cea feminină, la turneele finale ale Campionatelor Europene de seniori, respectiv senioare. De asemenea, în 2025, România va fi co-organizator al Campionatului European masculin de volei pentru seniori și suntem convinși că împreună cu noul nostru partener, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, vom reuși să ne îndeplinim toate obiectivele propuse și chiar să le depășim”

Adin Cojocaru, 

președintele FRV

Conducerile CCIB și FIV și-au exprimat convingerea că, printr-o bună conlucrare la nivelul grupului de lucru comun, constituit din specialişti ai ambelor instituţii, prevederile protocolului vor fi puse în aplicare rapid.

Despre Camera de Comerț și Industrie București

Cu o tradiţie de 155 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere în țară și străinătate. Camera bucureșteană conlucrează cu peste 100 de organizaţii similare de pe toate continentele și, pe plan intern, cu mai mult de 40 de organizaţii profesionale, patronale, instituţii ale mediului academic şi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri. 

CCIB oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene o gamă largă de servicii, de la înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, eliberare de certificate de origine sau atestând situația de forță majoră, organizare de evenimente, şi până la servicii de arbitraj și mediere. Potrivit statutului, membrii Camerei beneficiază de o serie de facilităţi și discount-uri.

Camera bucureșteană pune la dispoziția comunității de business, dar și a celei locale, în sediul său istoric din Str. Ion Ghica nr 4, un Centru de conferințe modern, cu săli cu capacitate maximă de 150 persoane. În aceste spații elegante, rafinate și încărcate de istorie, dar care răspund celor mai exigente cerințe în domeniu, organizăm evenimente de înaltă ținută: conferințe, mese rotunde, workshop-uri, evenimente culturale și științifice, lansări de carte și de produs, cursuri.

Despre Federația Română de Volei

Cu 90 de ani de istorie şi performanţă, FRV este organismul de conducere a voleiului din România. Înființată în anul 1931, FRV este membră a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), membră fondatoare al Federației Internaționale de Volei (FIVB) și afiliată Confederației Europene de Volei (CEV). FRV are mai mult de 180 de cluburi afiliate cu peste 1000 de sportivi legitimați si getionează această disciplină sportivă la nivelul echipelor naţionale, dar si al campionatelor interne.

Vârful de lance il reprezintă cele doua echipe naționale puternice (volei feminin si masculin seniori), care au avut o prezență constantă in ultimii 5 ani la toate turneele finale de Campionate Europene. Co-organizatoare a ediţiei din 2021 a EuroVolley si ocupantă a locului III la Golden League, naţionala feminină de volei s-a calificat si anul acesta la Turneul Final al Campionatului European, ediția 2023, asteptările fiind de a ocupa poziţii superioare in clasamentul final. Naţionala masculină de volei este câștigatoarea Silver League 2022 și de asemenea este calificată la Campionatul European, ediția 2023. Nu in ultimul rând, echipele naţionale de volei pe plajă inregistrează rezultate remarcabile la turneele finale, clasându-se mereu pe locurile fruntașe la campionatele balcanice.

Obiectivul pe care și-l propune Federația Română de Volei este creșterea notorietății echipelor naționale și a campionatelor interne, a vizibilității voleiului in plan naţional si atragerea copiilor către acest sport, cu scopul organizării de competiţii de masă, vizând lărgirea bazei de selecţie.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)