marți, 7 februarie 2023

TURCIA / TRAGEDIE: Voleibaliștii Betül Çoban Çakir și Bedrettin Çakir au pierit în cutremurul din zona Gaziantep

Turcia a fost zguduită, ieri (luni, 6 februarie), de două cutremure cu magnitudinea 7,7 și 7,6 pe scara Richter. Oficialitățile din această țară au anunțat, astăzi, că numărul victimelor  a crescut la cel puţin 3.419 morţi și că 20.534 de persoane sunt rănite. Printre cei care și-au pierdut viața se numără voleibalista Betül Çoban Çakır și soțul ei, jucătorul de volei Bedrettin Çakır.

În urma celor două seisme și clădirea în care erau cazate jucătoarele echipei de volei Rasus Kimya Hatay, care participă la liga a doua, s-a dărâmat. S-a aflat astăzi că cinci voleibaliste care au stat în alte locuințe din localitate au fost scoase de sub dărâmături. Și că acestea urmează să ajungă la familiile lor. Din păcate, Betül Çoban Çakır (27 de ani) și soțul ei, Bedrettin Çakır, amândoi jucători de volei, și-au pierdut viața.

De asemenea, și mai mulți fotbaliști au fost afectați de cutremurele din Turcia. Internaţionalul ghanez Atsu, care joacă din vară la Hatayspor,  împreună cu directorul sportiv al clubului, Taner Savut, au fost prinşi sub dărâmături la Kahramanmaras, acolo unde îşi are sediul echipa. Potrivit ziarului turc Haberturk, mijlocaşul echipei Hatayspor Onur Ergun şi traducătorul Emre nu au fost nici ei găsiţ. Pe lista persoanelor dispărute se mai află portarul Ahmet Turkaslan, care joacă la echipa Yeni Malatyaspor.

Există și vești bune. Burak Oksuz şi Bertug Yildirim, ambii jucători de la Hatayspor, au fost scoşi de sub dărâmături. Alți doi membri ai echipei tehnice, Ekrem Eksioglu şi Osman Ates, se numără printre supraviețuitori. 

Ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a anunţat că toate competiţiile sportive naţionale au fost suspendate pe termen nelimitat. Iar în țară s-a decretat doliu național pentru 7 zile. 

Oficialitățile din Turcia au anunțat, astăzi, că numărul victimelor  a crescut la cel puţin 3.419 morţi și că 20.534 de persoane sunt rănite. Și Siria, țară învecinată cu Turcia, efectele cutremurelor sunt serioase. S-au raportat 1.602 morţi.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)