duminică, 2 noiembrie 2008

DIVIZIA A1 / FEMININ: Metal a spulberat pe Dinamo, Tg. Mureş a învins pe Bacău





Runda cu numărul 6 din Divizia A1 la feminin a programat meciul Metal Galaţi - Dinamo, reeditare a finalei ediţiei trecute de campionat. Întâlnirea a scos în evidenţă un aspect deja ilustrat în etapele precedente: între deţinătoarea titlului şi celelalte formaţii este o diferenţă valorică netă.

Cu o ridicătoare, Frauke Dirickx, pe cât de experimentată, pe atât de inspirată aseară, cu Ivana Djerisilo, Mayvelis Martinez şi Brizitka Molnar greu de stopat în atac, precum şi cu Alida Marcovici capabilă a face diferenţa, Metal a făcut o demonstraţie de forţă, impunându-se în circa o oră: 3:0 (17, 5, 16). În actul doi, care a durat doar opt (!) minute, diferenţa dintre cele două echipe a fost covârşitoare, gazdele punctând pe o serie incredibilă de servicii devastatoare, Dirickx, Molnar şi Djerisilo punând mingea în joc din săritură - nici Nneka Onyejekwe sau Martinez nu s-au lăsat mai prejos.
Cum joi CSU Metal va debuta în Liga Campionilor, în Polonia, antrenorul Zoran Terzic şi-a permis să ruleze întreg lotul de jucătoare - mai puţin Katarina Barun, care este în Croaţia după accidentarea suferită săptămâna trecută, şi Sanja Malagurski, nerefăcută. Astfel că pe final pe teren s-au aflat numai româncele Alina Albu, Daiana Mureşan, Adriana Dumitru, Nneka Onyejekwe, Alexandra Trică şi Sabina Miclea.
Cu multe jucătoare noi în lot, dar fără Daniela Mincă şi... Alida Marcovici, jucătoarele care au asigurat stabilitatea în ediţiile trecute, Dinamo n-a izbutit încă să-şi formeze un sextet de bază, rămânând fără replică în multe momente ale partidei.

La Tg. Mureş, formaţia locală, CSU Medicina, a depăşit pe Ştiinţa Bacău: 3:1 (-20, 21, 21, 19). Surpriză, şi nu prea dacă ne gândim că "mureşencele" au eliminat recent o echipă din Belarus, în Challenge Cup, sau de faptul că acolo a pierdut, sezonul trecut, şi Metal Galaţi.

Etapa a 6-a, rezultate
CSU Metal Galaţi - Dinamo Bucureşti 3:0 (17, 5, 16)
Rapid Bucureşti - VC Unic Piatra Neamţ 0:3 (-14, -16, -19)
VC 2004 Tomis Constanţa - SCMU Craiova 3:0 (11, 19, 15)
CSM Lugoj - Penicilina Iaşi 0:3 (-22, -22, -15)
Dacia Mioveni - CSM Sibiu 3:0 (22, 18, 22)
CSU Medicina Tg. Mureş - Ştiinţa Bacău 3:1 (-20, 21, 21, 19)

Etapa viitoare (8 noiembrie)
Ştiinţa Bacău - CSU Metal Galaţi (*)
CSM Sibiu - CSU Medicina Tg. Mureş
Peniclina Iaşi - Dacia Mioveni
SCMU Craiova - CSM Lugoj
VC Unic Piatra Neamţ - VC 2004 Tomis Constanţa
Dinamo Bucureşti - Rapid Bucureşti

(*) va avea loc pe 18 noiembrie

Foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)