sâmbătă, 8 noiembrie 2008

METAL GALAŢI: Magicianul Zoran Terzic



Când alţi oameni din voleiul european îl întreabă, miraţi, de ce a ales România, Terzic le spune că aici totul este OK

Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU

Palmaresul sârbului Zoran Terzic este impresionant. A urcat naţionala feminină a ţării sale pe podiumul mondial (bronz, în 2006) şi european (argint, în 2007), iar cu Metal Galaţi a realizat eventul de două ori (2007 şi 2008).


Asaltat cu oferte după CM din 2006, Zoran Terzic a spus nu. „Am bătut palma cu echipa din Galaţi. Am promis că fac treabă acolo şi voi face”, a declarat antrenorul plav. Născut în Belgrad, pe 9 iulie 1966, a jucat la Steaua Roşie, iar apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică. Antrenor la echipe masculine, nu s-a gândit niciodată să le pregătească pe cele de fete. Sugestia i-a fost făcută de Aleksandr Boricic, directorul lui „Crvena Zvezda”. A acceptat, iar alegerea sa a fost inspirată.


A adus jucătoare de top la Galaţi

Perfecţionist de fel, extrem de sobru şi de sever când se află lângă teren, Zoran Terzic a făcut din Metal Galaţi o echipă de Liga Campionilor. A adus lângă el jucătoare de top, atât din naţionala Serbiei – Brizitka Molnar, Ivana Djerisilo, Sanja Malagurski (Maja Ognejenovic a plecat în Italia) -, cât şi din voleiul mondial – românca Alida Marcovici, belgianca Frauke Dirickx, bulgăroaica Maria Filipova (croata Katarina Barun este accidentată), lângă ele „crescându-le” pe tinerele şi talentatele Alina Albu, Nneka Onyejekwe şi Daiana Mureşan.

Fără a le ignora pe „veterana” Adriana Dumitru sau pe liberoul Alexandra Trică. Sprijinit de preşedintele Corneliu Mangalea, dar şi de secundul Branco Kovacevic sau de preparatorul fizic Nenad Djurovic, Terzic a promis „primăvara europeană” pentru Metal. Victoria din Polonia (3:0 cu Fakro) a întredeschis uşa spre „Play-off 12”.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)