joi, 13 noiembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR / GRUPA C (FEMININ): Metal Galaţi - Vakifbank 1:3





În faţa a circa o mie de spectatori, mulţi veniţi din Galaţi şi, totodată, a numeroşi copii (fapt pozitiv dacă ne gândim că numai aşa acest sport poate prinde la tineri), echipa feminină de volei Metal Galaţi a pierdut la mare luptă, însă şi pentru că a comis erori neaşteptate, în faţa lui Vakifbank Istanbul: 1:3 (-16, 21, -24, -23).

Prima surpriză frumoasă: sala Rapid din Bucureşti, care a găzduit întâlnirea contând pentru etapa a doua din grupa C a Ligii Campionilor, s-a prezentat foarte bine. Organizatori, reprezentanţii lui CSU Metal Galaţi au rezolvat şi problema instalaţiei de iluminat, în plafon fiind montate reflectoare suplimentare care să asigure cei 1.000 de lucşi, atât cât prevede regulamentul competiţiei (n.a. - cum fac şi fotografii, pot spune că acestea au ieşit mult mai bine decât de obicei).

Din nefericire, jocul echipei lui Zoran Terzic a fost departe de ceea ce am văzut în Polonia, acum o săptămână. Cu coordonatoarea Frauke Dirickx strângând din dinţi - a fost incertă până în dimineaţa jocului din cauza unor probleme de sănătate -, dar şi cu Brizitka Molnar într-o zi mai puţin fastă, Metal Galaţi a intrat în meci fără determinarea obişnuită. S-au greşit prea multe servicii (20 în tot meciul / Djerisilo - 5, Molnar - 5, Martinez - 4), la preluarea au fost multe ezitări, ceea ce a îngreunat construcţia fazelor de atac, iar la blocaj reuşitele au fost mai puţine decât la Muszyna. Nu întâmplător, primul set a curs repede în favoarea lui Vakifbank (25-16 / 23 de minute), care a mizat pe "trioul" Angelina Grun - 19 puncte (15 din atacuri şi 4 la blocaj), Jelena Nikolici - 17 puncte (4 aşi, 12 din atacuri şi 1 la blocaj) şi Kinga Maculwicz - 17 puncte (1 as, 8 din atacuri şi 8 la blocaj), făcând diferenţa. Nici măcar introducerea Alinei Albu, la serviciu, n-a mai avut efectul din Polonia, adversarele stând mult mai bine decât Fakro la preluare - din 65 au greşit doar 4.

Cu Ivana Djerisilor principală realizatoare (25 de puncte din totalul de 88 / 1 as, 22 din atacuri şi 2 la blocaj), CSU Metal Galaţi a revenit în joc la mijlocul setului 2, este adevărat şi după ce Kirdar Gozde a părăsit terenul accidentată. Vakifbank a acuzat şocul acestei schimbări forţate, cedând cu 21-25 (31 de minute). Încurajate de pătimaşii ei suporteri, voleibalistele lui Terzic au început mai bine actul 3, însă n-au izbutit să menţină ritmul. Ele au salvat o minge de set, însă au cedat la următoarea (24-26 / 31 de minute).

Nici setul 4 n-a adus în jocul lui Metal Galaţi revenirea la turaţia normală. Încercările lui Mayvelis Martinez (11 puncte), Nneka Onyejekwe (7 puncte) şi Alidei Marcovici (4 puncte) de a destabiliza apărarea adversă au reuşit arareori, iar în apărare nu s-a reuşit acoperirea corespunzătoare a terenului. Nici măcar atacurile surprinzătoare ale ridicătoarei Dirickx (4 puncte, plus unul direct din serviciu) n-au putut ţine Metalul în viaţă. Vakifbank a pus punct setului 4 (25-21), meciului şi, totodată, speranţelor echipei lui Terzic de a fi singura cu maximum de puncte în grupa C.

"Am comis foarte multe erori, în special în debutul meciului. Ele ne-au costat foarte mult. N-am mai reuşit să revenim. Situaţia din grupă este ciudată, niciuna dintre echipe nereuşind să câştige pe teren propriu"
Zoran Terzic, antrenor principal Metal Galaţi

Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT
Statistică: CEV

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)