vineri, 7 noiembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR: Demonstraţie de forţă a Metal-ului din Galaţi


Brizitka Molnar a fost cea mai bună jucătoare a Metal-ului în Polonia
Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi şi-a făcut intrarea în Liga Campionilor cu o victorie remarcabilă: 3:0 (10, 18, 14) pe terenul lui Fakro Muszynianka, campioana şi liderul la zi al Poloniei, totodată formaţie care a mai participat la o ediţie a competiţiei în noul format, acum doi ani.


Prima surpriză neplăcută. Din cauza unei defecţiuni la instalaţia de iluminat a sălii jocul a început cu o întârziere de circa 50 de minute. În tot acest răstimp, jucătoarele au schimbat între ele mingi, iar spectatorii în număr de circa 800 au aşteptat nerăbdători ca meciul să debuteze. În cele din urmă, partida s-a putut desfăşura.

Metal a început în forţă primul set şi graţie atacurilor reuşite de Nneka Onyejekwe, Brizitka Molnar şi Ivana Djerisilo, dar şi erorilor comise de gazde, s-a distanţat ameninţător (5-1). Timpul de odihnă cerut de antrenorul lui Fakro, Bogdan Serwinski, n-a folosit prea mult campioanei Poloniei, diferenţa mărindu-se spectaculos în favoarea trupei lui Zoran Terzic. La 9-4 pentru Metal la serviciu a trecut Molnar, iar colegele sale au realizat opt puncte consecutive (17-4)! Nici măcar introducerea Milenei Rosner în locul Joannei Mirek şi a Kamilei Fratczkak în locul Joannei Kaczor n-a rezolvat problemele lui Fakro, probleme evidenţiate în special la recepţie. Gălăţencele au acoperit foarte bine terenul, au fost sigure la blocaj, iar în atac s-au dovedit cât se poate de inventive. Aşa că primul set s-a încheiat după 20 de minute cu un as al Ivanei Djerisilo şi cu o diferenţă rar întâlnită la acest nivel: 25-10!

Setul doi a fost ceva mai echilibrat în prima lui parte. Fakro a condus cu 1-0 (a mai făcut-o în doar alte două perioade: 15-14, 16-14 şi 16-15, tot în acest act, şi 7-6 în setul 3), însă Metal Galaţi s-a distanţat din nou (4-1, 6-3, 9-5). La 10-7, arbitrii au dat punct pentru gazde, iar Alida Marcovici, în calitate de căpitan, a cerut explicaţii. Nemulţumită de decizie, experimentata jucătoare a reacţionat imediat, aducând punctul 11 cu un atac în forţă. Totuşi, decizia arbitrilor a scurt-circuitat pentru o vreme jocul campioanelor României, care s-au văzut din nou conduse (14-16). Terzic a "mirosit" pericolul şi a trimis-o pe teren pe Alina Albu în locul lui Nneka Onyejkwe. Tânărul centru al Metalului a trecut la serviciu, iar pe baloanele puse de ea în joc s-au realizat şapte puncte la rând (22-16). Setul era jucat în numai 23 de minute (25-18).

Ultima parte a întâlnirii nu s-a deosebit prea mult de restul. Din nou Metal s-a detaşat de rivala sa încă din start (4-1). Fakro a avut o tresărire de orgoliu, a preluat conducerea pentru o clipă (7-6) - Marcovici a protestat la o altă decizie a arbitrilor, văzând cartonaşul galben -, însă ultima egalitate s-a consemnat la 8. Din acel moment reprezentanta României în Liga Campionilor a turat din nou "motoarele", desprinzându-se decisiv: 11-8, 15-10, 22-11, 22-14, 25-14.

FAKRO MUSZYNIANKA - METAL GALAŢI 0:3 (10, 18, 14)
MUSZYNIA (Polonia). Spectatori:
800.
Arbitru principal: Valdis Jankovskis (Letonia). Arbitru secund: Martin Hudik (Cehia).
Cartonaş galben: Alida Marcovici (Metal).
Durată seturi: 65 minute (20, 23, 22).
Principalele realizatoare: Silwia Pycia 6 puncte, Kamila Fratczak 5 puncte, respectiv Ivana Djerisilo 15 puncte, Brizitka Molnar 13 puncte.

FAKRO (echipament verde): 1. Izabela Belcik - 16. Aleksandra Przybysz-Jacielo, 11. Sylwia Pycia, 5. Kamila Fratczak, 10. Joanna Mirek, 17. Ivana Plchotova. Libero: 2. Mariola Zenik.
Au mai jucat: 13. Milena Rosner, 3. Joanna Kaczor, 9. Agnieszka Srutowska, 7. Monika Targosz.
Antrenor: Bogdan Serwinski

METAL (echipament negru): 6. Faukre Dirikx - 15. Mayvelis Martinez, 5. Nneka Onyejekwe, 3. Ivana Djerisilo, 4. Brizitka Molnar, 18. Alida Marcovici. Libero: 12. Maria Filipova.
A mai jucat: 11. Alina Albu.
Antrenor: Zoran Terzic

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)