marți, 4 noiembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR 2008/09: Metal Galaţi intră în Europa


După fotbal şi handbal, a venit rândul voleiului românesc să debuteze în Liga Campionilor. Onoarea le revine fetelor de la CSU Metal Galaţi, însă misiunea lor se anunţă extrem de dificilă.

La finalul a ceea ce trebuiada să fie derby-ul cu Dinamo - Metal s-a impus cu 3:0, iar în setul 2 cu 25-5! -, antrenorul campioanei, sârbul Zoran Terzic, nu era deloc satisfăcut. "Aş fi preferat să câştigăm cu 3:2, la 22, la 28... Faptul că în campionat nu avem opoziţie nu ne avantajează. Vom juca joi (n.r. - mâine), la Muszya, echipă care se confundă cu naţionala Poloniei, dublă campioană a Europei", a mărturisit cel care a adus Serbiei, în 2005, "bronzul" mondial. Tehnicianul are motive să fie îngrijorat, mai cu seamă că anul trecut, în Cupa CEV, Metal a fost eliminată (3:2 şi 1:3) de Biala, una dintre rivalele adversarei de mâine.

Lipsită de opoziţie în campionat, Metal a disputat (şi câştigat) acum zece zile, la Galaţi, o serie de trei meciuri cu Postar 064 Belgrad, reprezentanta Serbiei în Ligă. Din nefericire, tot atunci, la partida cu Medicina Tg. Mureş, "falsul" Katarina Barun a suferit o accidentare urâtă, care o va ţine departe de teren multă vreme. Chiar şi fără croată, jucătoarele experimentate ale Galaţiului - Alida Marcovici, Brizitka Molnar, Ivana Djerisilo, May Martinez, Frauke Dirikx, Maria Filipova, Adriana Dumitru, precum şi tinerele şi entuziastele Alina Albu, Daiana Mureşan, Nneka Onyejekwe, Sabina Miclea şi Alexandra Trică îşi propun să producă surpriza în Ligă.

Meciul Fakro Muszynianka Muszya - Metal Galaţi are loc mâine, de la ora 19:00, fiind transmis în direct şi în exclusivitate de Sport.ro. Astăzi, la Istanbul, în celălalt meci al grupei C, Vakifbank (Turcia) întâlneşte pe Bergamo (Italia).

"Metal Galaţi este în voleiul românesc precum CFR-ul la fotbal. În trei-patru ani am format o echipă competitivă. Sperăm să confirmăm în Liga Campionilor"

Corneliu Mangalea, preşedinte Metal Galaţi

REGULAMENT

Calificarea se poate obţine şi de pe locul 3

La feminin, anul acesta în Liga Campionilor participă 20 de echipe reprezentând douăsprezece ţări. Ele sunt repartizate în cinci grupe, în cadrul cărora se joacă în sistem "fiecare cu fiecare, tur şi retur". Primele două clasate din fiecare grupă se califică în faza următoare (Play-off 12). Tot acolo ajung şi două dintre formaţiile situate pe locul 3, cele cu punctajul cel mai bun.


Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT


Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)