joi, 6 noiembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR / FEMININ (GRUPA C): Fakro Muszynianka - Metal Galaţi 0:3 (10, 18,14)


Campioana României este lider în grupa C, după prima rundă din Champions League, având setaveraj mai bun decât Bergamo, care a câştigat cu 3:2 la Istanbul.

Debutul meciului din Polonia a fost amânat de o pană de curent, doar reflectoarele de deasupra tribunei funcţionând. După circa 45 de minute, răstimp în care jucătoarele ambelor echipe au schimbat mingi în beznă, partida a putut să înceapă. Incidentul nu a afectat trupa lui Zoran Terzic, care a reuşit, în 65 de minute, să „demoleze” pe Fakro Muszynianka chiar la ea acasă. Cu Brizitka Molnar omniprezentă la finalizare, inclusiv din linia a doua, cu May Martinez şi Ivana Djerisilo atacând când de pe stânga, când de pe drepta, Metal a adunat punct după punct. Şi cum serviciile ridicătoarei Frauke Dirickx, Alinei Albu şi colegelor lor au fost impecabile, iar căpitanul Alida Marcovici şi tânăra Nneka Onyejekwe au neutralizat ofensiva adversă prin blocaje sigure departajarea s-a făcut lesne – campioana Poloniei a condus în doar trei rânduri! Diferenţa de scor, mai ales din primul set (25-10), a dovedit că Metal are şanse să treacă de grupele Ligii, măcar de pe locul 3.

Miercurea viitoare în Sala Rapid din Bucureşti, Metal va întâlni formaţia turcă Vakifbank Istanbul, care a pierdut (2:3) acasă, alaltăieri, cu Bergamo (Italia).

Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)