marți, 6 ianuarie 2009

CM 2010 / M / PRELIMINARII: „Echipa României are altă faţă de când a fost preluată de Moculescu”

Preşedintele Federaţiei Române de Volei (FRV), Gheorghe Vişan, a declarat pentru Mediafax că echipa masculină a României "are altă faţă" de când a fost preluată de Stelian Moculescu, care a reuşit calificarea în al doilea turneu al preliminariilor Campionatului Mondial din 2010.

"În urmă cu şapte luni, această echipă nu reuşea să câştige niciun set în preliminariile Campionatului European, iar acum, în aceeaşi componenţă, a obţinut trei victorii: cu Ungaria, care are în componenţă jucători ce evoluează în campionatul italian, cu Austria şi Bosnia Herţegovina. Moculescu a luat echipa din mers, a umblat exact acolo unde trebuia, a creat foarte rapid automomatismele necesare şi a dat altă faţă României", a spus Vişan.

Gheorghe Vişan a precizat că nu ar fi o tragedie ratarea calificării la Campionatul Mondial de volei din 2010, al cărui turneu final se va disputa în Italia. "Urmează acum al doilea turneu, în Grecia, unde vom juca, în luna mai, cu echipa ţării gazdă, Portugalia, Slovenia şi Danemarca, de unde se califică primele trei echipe. Eu cred că avem şanse să ne clasăm în primele trei şi să mergem la ultimul turneu de calificare, din luna august. Echipele calificate acolo vor fi împărţite în patru grupe a câte patru echipe şi primele două se califică la Campionatul Mondial. Ratarea calificării la mondiale nu ar reprezenta un eşec. În primă fază ne interesează să acumulăm cât mai multe puncte, pentru a putea urca în clasament. Obiectivul principal este însă calificarea la următoarea ediţie a Campionatului European", a menţionat şeful federaţiei.

Vişan a afirmat că oficialii Federaţiei Române de Volei trebuie să găsească resurse pentru păstrarea lui Moculescu pe banca tehnică a echipei naţionale. "Eu, personal, am mare încredere în Moculescu. Dacă îl aveam pe el acum şapte luni, în preliminariile Campionatului European, acum eram calificaţi. Oricum, sunt convins că ne vom califica la Jocurile Olimpice din 2016 dacă vom reuşi să-l păstrăm pe Moculescu, asta dacă nu cumva el va reuşi să ne califice în 2012. Noi, cei din federaţie, trebuie să înlăturăm orice orgoliu şi interes şi să găsim o soluţie pentru a-l păstra pe Moculescu ca antrenor al echipei şi să-l lăsăm să lucreze pentru a reuşi aceleaşi rezultate pe care le-a avut cu naţionala Germaniei", a menţionat oficialul FRV.

Reprezentativa de volei masculin a României, pregătită de Stelian Moculescu, s-a calificat în turul al doilea al preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, după ce a obţinut locul întâi în turneul de calificare de la Viena, în urma victoriilor obţinute în faţa Ungariei, scor 3:2 (20-25, 25-21, 25-17, 25-27, 16-14), Austriei, scor 3:0 (25-23, 25-22, 25-20) şi Bosniei Herţegovina, scor 3:0 (25-21, 25-20, 25-21).
Gheorghe Vişan a precizat că la ultimul meci, câţiva spectatori bosniaci au aruncat cu sticle în teren. "La ultimul meci (n.r. - cel cu formaţia Bosniei Herzegovina) au fost câteva probleme, după ce mai mulţi spectatori bosniaci au aruncat în teren cu sticle de plastic, iar arbitrii au întrerupt partida de două ori, la scorul de 12-7 pentru noi", a mai spus oficialul FRV.

În faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial s-au calificat 18 formaţii, repartizate în patru grupe:
Grupa E: Germania, Croaţia, Slovacia, Belarus
Grupa F: Olanda, Turcia, Estonia, Letonia
Grupa G: Grecia, Portugalia, Slovenia, Danemarca, România
Grupa H: Cehia, Finlanda, Ucraina, Belgia şi câştigătoarea grupei D preliminare, ale cărei meciuri se vor juca între 9 şi 11 ianuarie.

Conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Volei, din grupele E şi F se vor califica, în turul trei al preliminariilor, echipele clasate pe primele două locuri, iar din grupele G şi H, primele trei clasate. Pentru turul al treilea sunt calificate deja echipele Rusiei, Bulgariei, Poloniei, Franţei, Spaniei şi Serbiei, în timp ce la turneul final sunt calificate direct ţara gazdă, Italia, şi campioana en-titre, Brazilia.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)