miercuri, 21 ianuarie 2009

LIGA CAMPIONILOR / FEMININ: Metal Galaţi - Fakro Muszyna 1:3


Echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi a avut cam aceeaşi soartă cu fotbaliştii de la CFR Cluj în Liga Campionilor - paradoxal, înaintea debutului în competiţie (o premieră pentru reprezentantele României în sportul la fileul înalt), preşedintele Corneliu Mangalea făcea o comparaţie între cele două grupări... A debutat cu o victorie clară (3:0) în deplasare şi a terminat cu un eşec în faţa aceleiaşi formaţii din Polonia, fiind eliminată din competiţie: 1:3 (20, -20, -17, -21).
Aseară, în Sala "Rapid" din Capitală, Metal a rezistat un singur set (25-20) în faţa lui Fakro Muszynka Muszyna. Cu Ivana Djerisilo în postură de căpitan, dar şi într-o altă ipostază decât ne obişnuise - a reuşit "doar" 11 puncte în atac, în schimb a fost foarte bună la preluare (o singură eroare la 21 de mingi), cu Sanja Malagurski mult mai palidă în ofensivă decât la Istanbul (14 puncte, cât a făcut şi Nneka Onyejekwe - plafonul maxim pentru Metal, ieri), gruparea lui Zoran Terzic a sucombat din aceleaşi motive pentru care a pierdut şi alte două-trei meciuri în Ligă: un serviciu ezitant (10 greşeli din 85 de repuneri şi 3 aşi / Fakro a avut 4 erori din 93, dar şi 4 aşi). Şi cum nici blocajul nu prea a funcţionat (8 la 18), polonezele au ţintit cu succes zonele neacoperite ale terenului nostru. S-au făcut simţite şi unele nesincronizări între jucătoare, polonezele realizând 25 de puncte din erorile "metalistelor".
La capătul a 99 de minute, tabela a indicat un rezultat nefavorabil: Metal - Fakro 1:3 (20, -20, -17, -21). "Am început bine competiţia, cu o victorie în Polonia. Apoi, accidentările şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Suntem la început. Tinerele noastre jucătoare au înţeles ce înseamnă Liga Campionilor", a declarat la final Zoran Terzic, care a refuzat să spună dacă va mai rămâne la Galaţi şi în sezonul viitor.
Metal Galaţi a terminat pe ultimul loc în grupa C a Ligii Campionilor, cu 7 puncte (o victorie şi cinci înfrângeri). În celălalt meci al grupei, Bergamo (Italia) - Vakifbank (Turcia) 3:2.

Bergamo, Vakifbank şi Fakro, în "Play-off 12"


Cei care au spus că grupa C este una dintre cele mai tari au avut dreptate, trei echipe de aici calificându-se în "Play-off 12". Iată formaţiile care vor participa la această fază a competiţiei: Dinamo Moscova (Rusia), Rijeka KVIG (Coraţia), RC Cannes (Franţa), Turk Telekom Ankara (Turcia), Postar 064 Belgrad (Serbia), Volley Bergamo (Italia), Vakifbank Istanbul (Turcia), Fakro Muszynianka Muszyna (Polonia), Colussi Sirio Perugia (Italia), Farmutil Pila (Polonia), Scavolini Pesaro (Italia), Eczacibasi Istanbul (Turcia).
Că întrecerea este extrem de dură în Liga Campionilor o dovedeşte eliminarea formaţiei ruse Odintsovo, vicecampioana Europei en-titre. Sau faptul că Murcia, gazda Final Four-ului de anul trecut, n-a reuşit să câştige decât două seturi în şase meciuri!

METAL GALAŢI - FAKRO MUSZYNA 1:3 (25-20, 20-25, 17-25, 21-25)
BUCUREŞTI (20 ianuarie). Sala:
Rapid. Spectatori: 700. Arbitru principal: Georgios Georgouleas (Grecia). Arbitru secund: Zorica Bjelic (Serbia).
Puncte din serviciu: 3-4 * Puncte din atac: 56-48 * Puncte din blocaj: 8-18 * Puncte pe erorile adversarului: 16-25 * Servicii greşite: 10-4.
METAL: Sabina Miclea (1 punct) - Mayvelis Martinez (10p), Alina Albu (9p), Ivana Djerisilo (11p / cpt.), Nneka Onyejekwe (14p), Sanja Malagurski (14p) - Maria Filipova (1p / libero).
Au mai jucat: Daiana Mureşan, Brizitka Molnar (7p), Adriana Dumitru.
Jucătoare neutilizate: Alexandra Trică, Frauke Dirickx.
Antrenor: Zoran Terzic
FAKRO: Izabela Belcik (4p) - Aleksandra Jagielo (10p), Sylwia Pycia (8p), Kamila Fratczak (9p), Joanna Mirek (24p), Ivana Plchotova (15p) - Mariola Zenik (libero).
Jucătoare neutilizate: Joanna Kaczor, Dorota Pycosz, Monika Targosz, Agnieszka Srutowska, Maria Milena Rosner.
Antrenor: Bogdan Serwinski

Text şi foto: Marian BURLACU

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)