joi, 15 ianuarie 2009

LIGA CAMPIONILOR / FEMININ / GRUPA C: Vakifbank Istanbul - Metal Galaţi 3:1


Foto: CEV

Victimă a propriilor greşeli, comise din nou la serviciu-preluare, în momente cheie ale seturilor, „pişcată” în două rânduri şi de arbitrul principal Mihailo Melnik (Ucraina), campioana României a cedat la Istanbul, în faţa lui Vakifbank: 1:3 (22, -25, -14, -24).
Diferenţa a fost făcută şi de experienţa net superioară a adversarelor, cu un plus pentru Nikolic şi Grun, Metal evoluând în sextetul de bază cu trei jucătoare de până în 19 ani (Sabina Miclea, Nneka Onyejekwe, Sanja Malagurski). De altfel, din cele şase seturi câştigate de Vakifbank în „dubla” cu trupa lui Terzic, patru au fost la limită.

Astăzi, în Polonia are loc celălalt meci din grupă, Fakro Muszyna – Bergamo, doar un succes clar al oaspetelor menţinând-o pe Metal în lupta pentru locul 3 în grupă. Calificarea în Play-off 12 este însă puţin probabilă, chiar şi în cazul unei victorii cu Muszyna, pe 20 ianuarie, la Bucureşti, ea depinzând şi de rezultatele din celelalte grupe. Clasament: 1. Vakifbank 8 puncte (5 meciuri), 2. Bergamo 7p (4m), 3. Muzyna 6p (4m), 4. Metal 6p (5m).
Din cele cinci grupe ale Ligii Campionilor se califică douăsprezece echipe: ocupantele locurilor 1 şi 2 în fiecare serie, precum şi două formaţii de pe locul 3 (cu cel mai bun punctaj).

Text: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)