marți, 16 decembrie 2008

CHALLENGE CUP / FEMININ / 16-IMI: CSU Tg. Mureş – Le Cannet 3:2 (1:3 în tur)


n faţa unei echipe, Le Cannet, care ocupă locul 3 în Liga franceză, CSU Tg. Mureş avea două variante să se califice în faza următoare a Challenge Cup. Să câştige cu 3:0 sau să se impună cu 3:1, iar apoi să-şi adjudece şi “setul de aur”. N-a fost nici una, nici alta. CSU a obţinut victoria (3:2), însă mai departe merg franţuzoaicele.
Echilibru, acesta a fost cuvântul care sintetizează cel mai bine ce s-a întâmplat în primul set. Franţuzoaicele de la Rocheville Le Cannet, la care evoluează şi românca Florentina Nedelcu, au încercat să ţină aproape, însă mureşencele s-au desprins (25-16 / 19 minute). O treime din obiectiv fusese îndeplinit, însă victoria şi calificarea erau încă departe. Iar setul doi a dovedit-o, echipa din Hexagon desprinzându-se la 4-5 puncte şi egalând situaţia (20-25 / 24 minute). Din acest moment, pentru a merge mai departe, CSU Tg. Mureş nu mai avea voie să greşească. S-a câştigat setul 3 (25-20 / 24 minute), însă totul s-a sfârşit în următorul: 20-25 (24 minute).
Desfăşurat în absenţa oricărei mizei, doar pentru orgoliul, ultimul act a revenit mureşencelor (15-12 / 13 min.). Deşi învinsă (2:3), Le Cannet se califică în optimile de finală ale Challenge Cup graţie succesului mai clar obţinut pe teren propriu (3:1).
Text şi foto: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)