joi, 25 decembrie 2008

LIGA EUROPEANĂ 2009: Bucureştiul va găzdui Final Four-ul la feminin

Oficialii Confederaţiei Europene de Volei (CEV), reuniţi la Hotelul Mercure Alfa din Luxemburg, au stabilit grupele şi programul Ligii Europene din 2009.
La feminin, competiţia va avea două faze. În prima cele opt echipe participante, printre care se numără şi România, au fost repartizate în două grupe. Fapt remarcabil, turneul final (Final Four) va avea loc la Bucureşti, în perioada 3-5 iulie. Ceea ce înseamnă că, potrivit regulamentului, naţionala noastră se va califica în faza finală indiferent de locul ocupat în prima parte a competiţiei. România a fost repartizată în grupa B, alături de Turcia, Franţa şi Marea Britanie. Din grupa A fac parte Serbia, Bulgaria, Spania şi Grecia.

Iată cum arată programul meciurilor în grupa B:
22-24 mai
Franţa - Marea Britanie
ROMÂNIA - Turcia
29-31 mai
Marea Britanie - Turcia
Franţa - ROMÂNIA
5-7 iunie
ROMÂNIA - Marea Britanie
Turcia - Franţa
12-14 iunie
Marea Britanie - ROMÂNIA
Franţa - Turcia
19-21 iunie
Turcia - Marea Britanie
ROMÂNIA - Franţa
26-28 iunie
Marea Britanie - Franţa
Turcia - ROMÂNIA

La Final Four participă reprezentanta ţării organizatoare (România), ocupantele locului 1 în cele două grupe, precum şi cea mai bună dintre echipele clasate pe locul 2. În cazul în care România va fi fie pe primul loc, fie va avea cel mai bun punctaj din cele clasate pe locul 2 în faza finală va merge cealaltă formaţie clasată pe poziţia a doua (în grupa A).
La Liga Europeană nu participă cele mai valoroase echipe din Europa - Germania, Polonia, Olanda, Rusia - care vara viitoare se întrec în Liga Mondială.

La masculin, echipa României va evolua în aceeaşi serie cu Germania, formaţia pe care Stelian Moculescu, actualul antrenor al "tricolorilor" a calificat-o la Jocurile Olimpice din acest an, Grecia şi Belgia. Celelalte serii au următoarea configuraţie: Spania, Turcia, Croaţia şi Marea Britanie (grupa A), Slovacia, Portugalia, Belarus şi Austria (C). Turneul final (Final Four) va avea loc în perioada 17-19 iulie, localitatea care îl va găzdui urmând a fi stabilită în ianuarie.
După cum se observă, şi la feminin, şi la masculin în competiţie au fost incluse echipele din Marea Britanie, care pregătesc participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2011 (în calitate de reprezentante ale gazdelor).

Iată programul meciurilor din grupa echipei masculine a României:
5-7 iunie
Grecia - Belgia
ROMÂNIA - Germania
12-14 iunie
Belgia - Germania
Grecia - ROMÂNIA
19-21 iunie
ROMÂNIA - Belgia
Germania - Grecia
26-28 iunie
Belgia - ROMÂNIA
Grecia - Germania
3-5 iulie
Germania - Belgia
ROMÂNIA - Grecia
10-12 iulie
Belgia - Grecia
Germania - ROMÂNIA

La Final Four vor participa echipa ţării organizatoare şi câştigătoarele celor trei grupe. În cazul în care echipa ţării gazdă se clasează pe primul loc într-o serie, în faza finală va merge şi formaţia de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj (din cele trei clasate pe poziţia secundă).

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)