marți, 16 decembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR / FEMININ / GRUPA C: Volley Bergamo - Metal Galaţi 3:0





Foto: CEV
Pentru echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi situaţia devine complicată. Învinsă de Volley Bergamo Foppapedretii, cu 3:0 (21, 18, 23), trupa lui Zoran Terzic se îndepărtează de obiectivul propus: calificarea în "Play-off 12". Iar o victorie a lui Vakifbank Istanbul astăzi (miercuri) ar complica şi mai mult situaţia în grupa C a Ligii Campionilor - Bergamo ar avea trei victorii (7 puncte), iar Fakro şi Vakifbank câte două fiecare (6p), în timp ce campioana României ar rămâne cu una singură (5).

Meciul de aseară a fost cel mai slab din această ediţie a Champions League pentru Ivana Djerisilo şi colegele sale. Serviciul, de pildă, n-a funcţionat prea bine, douăsprezece repuneri ale balonului în joc fiind greşite (de trei ori mai multe decât au ratat italiencele). Cum, paradoxal, raportul aşilor (puncte din serviciu) n-a fost deloc dezechilibrat (8 Bergamo, 7 Metal) rezultă că s-a forţat excesiv pe serviciu.
În atac, deşi a adunat din nou cele mai multe puncte pentru echipa noastră (12), Ivana Djerisilo a şi greşit mult (43%). Cea mai eficientă jucătoare a Metal-ului din acest punct de vedere a fost Alida Marcovici, care a punctat de 8 ori din 10 încercări (80%), iar la celelate două tentative ale sale adversarul n-a reacţionat prin blocaj. Păcat că ridicătoarea Liubka Debarlieva n-a jucat-o mai mult pe căpitanul formaţiei dunărene.
Că Metal a comis mai multe erori decât adversara ei o dovedeşte şi raportul punctelor făcute din atac, blocaj şi serviciu. Gălăţencele au strâns 53, în timp ce Bergamo a adunat 52. Ceea ce înseamnă că restul punctelor a fost cauzat de greşeli neforţate: 9 Bergamo, 23 Metal.
O evoluţie satisfăcătoare aseară a avut tânăra Nneka Onyejekwe, care a stat mai bine la serviciu (niciunul greşit, 3 aşi), dar şi în atac (5 puncte din 6 încercări / 83%). Nu acelaşi lucru îl putem spune despre Brizitka Molnar, al cărei procentakj în atac a fost dezolant: 26% (6 puncte din 23 de atacuri). Nici Mayvelis Martinez n-a stat foarte bine la acest capitol (36%, 4 puncte din 11 atacuri), cum de altfel nici înlocuitoarea ei, Sanja Malagurski n-a strălucit (2 puncte din 5 atacuri).
La preluare, cele mai exacte jucătoare au fost Brizitka Molnar (2 greşite din 28) şi Maria Filipova (a greşit doar o minge din 16).

BERGAMO - GALAŢI 3:0 (25-21, 25-18, 25-23)
BERGAMO (16 decembrie). Sala: PalaFachetti. Spectatori: 1.373. Arbitru principal: Thomas Rietfort (Germania). Arbitru secund: Fotios Lekkas (Grecia).
BERGAMO: Lo Bianco 5p - Arrighetti 6p, Piccinini (cpt) 9p, Ortolani 9p, Barraza 13p, Del Core 10p.
Libero: Merlo.
Au mai jucat: Gujska, Sorokaite.
Antrenor: Lorenzo Micelli
GALAŢI: Debarlieva 2p - Martinez 5p, Onyejekwe 8p, Djerisilo 14, Molnar 7p, Marcovici 12p.
Libero: Filipova.
Au mai jucat: Mureşan 1p, Trică, Albu, Malagurski 4p.
Antrenor: Zoran Terzic
Durată meci: 72 min. (25, 21, 26). Puncte din serviciu: 8-7. Greşeli din serviciu: 4-12. Blocaje: 10-7.

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)