luni, 8 decembrie 2008

LIGA CAMPIONILOR: „Misiune imposibilă” pentru Metal Galaţi

Pentru echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi „joaca” s-a încheiat. Miercuri, de la ora 19:00, în Sala Rapid din Bucureşti, trupa lui Zoran Terzic şi Branko Kovacevic va înfrunta pe Volley Bergamo, în etapa a 3-a din grupa C a Ligii Campionilor. Misiunea echipei din oraşul dunărean se anunţă a fi... imposibilă. Pe de o parte, pentru că adversara este un nume cu greutate la fileul înalt european – a cucerit de cinci ori Liga Campionilor, fiind şi multiplă campioană a Italiei -, pe de altă parte, fiindcă a rămas cu o singură ridicătoare, tânăra, talentata, dar neexperimentata Sabina Miclea (a împlinit 18 ani pe 4 decembrie).
Cu toate acestea, din dicţionarul antrenorului Zoran Terzic lipseşte, din câte se pare, cuvântul „imposibil”. A dovedit-o în Polonia, acum circa o lună, când Metal s-a impus cu 3:0 pe terenul lui Fakro Muszyna, dar şi ca antrenor al Serbiei, formaţie pe care a urcat-o pe podiumul mondial şi european. Afectat de eşecul (1:3) suferit de echipa lui, sâmbătă, la Iaşi, cu Penicilina, sârbul n-a schiţat niciun gest atunci – a rămas implacabil, pe bancă, în timpul meciului, semn că este supărat pe elevele sale. Şi deşi zâmbetul i s-a citit pe buze, pentru o clipă, la debutul conferinţei de presă de astăzi, Terzic a redevenit imediat sobru, conştient că miercuri echipa lui va avea de face cu una dintre forţele Europei. „Bergamo este, probabil, cea mai valoroasă formaţie feminină de volei din Europa în ultimii zece ani. Lotul ei cuprinde numeroase jucătoare care fac parte din naţionala Italiei, patru dintre ele fiind titulare. Meciul de miercuri se anunţă dificil pentru noi, însă cu toate acestea sper să evoluăm bine”, a declarat Zoran Terzic.
Convins că echipele calificate în „Play-off 12” se vor cunoaşte, în grupa C, abia în ultima etapă, antrenorul sârb al Metal-ului a mărturisit că se va bucura la fel de mult dacă va merge mai departe cu campioana României la fel de tare cum ar fi făcut-o pe vremea când pregătea pe Steaua Roşie Belgrad. Apoi, Terzic a comentat şi eşecul de la Iaşi, primul în unsprezece etape disputate în Divizia A1: „Este normal să pierzi un meci. Nu era un joc vital pentru soarta campionatului, însă eşecul a venit într-un moment prost. Nu e bine să joci cu Bergamo după ce ai pierdut”. Tehnicianul s-a declarat încrezător şi în capacitatea Sabinei Miclea de a conduce pe Metal în acest meci dificil.
Alina Albu nu se teme de concurenţă
Vedetă a formaţiei gălăţene, trăgătoarea Ivana Djerisilo cunoaşte bine voleiul italian, ea evoluând împotriva echipelor din Peninsulă în precedentele patru ediţii ale Ligii Campionilor la care a luat parte cu Volero Zurich şi Steaua Roşie Belgrad. „Acolo sunt cele mai bune cinci echipe din lume. Respectăm valoarea adversarelor noastre, însă vom încerca să ne facem jocul nostru obişnuit. Fiecare meci, fiecare set câştigat va fi important. Cred că ar trebui să ne calificăm în Final Four. Anii trecuţi, am ajuns din ce în ce mai aproape de el. E timpul să joc şi acolo”, a mărturisit componenta echipa Serbiei.
Aflată în postura cele mai experimentate dintre titularele Metal-ului, căpitanul Alida Cioroianu-Marcovici a zâmbit atunci când a fost întrebată dacă şi-a depăşit emoţiile provocate de debutul în Champions League. Apoi a redevenit serioasă şi a reamintit de problema echipei sale: „Am pierdut-o pe ridicătoarea Frauke Dirickx. Sper să strângem rândurile şi să rămânem în cursa pentru calificarea în faza următoare”. Aflată alături de Alida, Alina Albu a vorbit despre concurenţa cu ea pe postul de centru: „Mă ajută să progresez, am de la cine să învăţ. E adevărat că am avut o serie de servicii bune în Polonia. Sper să le repet miercuri. Altfel, e mai greu să intri în meci din postura de rezervă, însă sper să mă mobilizez cât mai bine”, a spus tânăra internaţională română.
Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele executiv Alexandru P. Deju a reafirmat dorinţa clubului CSU Metal Galaţi de a găzdui la primăvară, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” (Polivalentă) din Bucureşti, turneul final (Final Four) al Ligii Campionilor. „Pentru a putea candida la organizare trebuit să trecem de grupe. Atunci vom face o propunere foarte serioasă, cu şanse mari de a fi acceptată”, a spus fostul arbitru internaţional. Regulamentul Confederaţiei Europene de Volei (CEV) pentru Liga Campionilor prevede ca trei locuri (din patru) în Final Four să fie ocupate de echipele care câştigă „dublele” din „Play-off 6”, iar unul să revină unei formaţii care se oferă să organizeze turneul în condiţii cât mai bune.
Săptâmâna viitoare (marţi, 16 decembrie, ora 21:30), Metal Galaţi va susţine revanşa cu Volley Bergamo, în Italia. După două runde, cele patru echipe din grupa C sunt la egalitate de puncte (3), dar campioana României ocupă primul loc graţie setaverajului. Joi, la Istanbul, se va disputa celălalt meci din serie, Vakifbank Gunes - Fakro Muszyna Muszynanka (Polonia).

METAL – BERGAMO Miercuri, ora 19:00 / Sport.ro METAL GALAŢI: Sabina Miclea – Ivana Djerisilo, Alida Marcovici (cpt.), Nneka Onyejekwe, Brizitka Molnar, Mayvelis Martinez.
Libero: Maria Filipova.
Rezerve: Alina Albu, Daiana Mureşan, Adriana Dumitru, Sanja Malagurski, Alexandra Trică.
Antrenor: Zoran Terzic
BERGAMO: Eleonora Lo Bianco – Lucia Bacchi, Jenny Barazza, Serena Ortolani, Francesca Piccinini (cpt.), Valentina Arrighetti.
Libero: Enrica Merlo.
Rezerve: Antonella Del Core, Katarzyna Aneta Gujska, Erika Araki, Alessandra Camarda, Sorokaite Indre.
Antrenor: L. Micelli
Sala: Rapid (Bucureşti) * Arbitru principal: Gad Eizikovits (Israel) * Arbitru secund: Peter Groenewegen (Norvegia)

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)