marți, 7 martie 2023

DIVIZIA A1 2022/2023, MASCULIN: Încep meciurile din Play-Off și Play-Out

Desfășurată în weekend, runda cu numărul 22 a pus punct sezonului regular din Divizia A1 masculină de volei. În funcție de locul ocupat în clasament echipele vor juca în continuare fie în Play-Off (locurile 1-8), fie în Play-Out (locurile 9-12).

În continuare campionatul se va desfășura astfel:

Play-Off - primele opt clasate 

Se vor disputa meciuri eliminatorii, în sistemul „cel mai bun în două din trei meciuri” în sferturi de finală și în semifinale, respectiv în sistemul „cel mai bun în trei din cinci meciuri” în finală.

Iată cum arată programul sferturilor de finală:

Steaua (locul 1) - CSM Constanța (locul 8)

SCMU Craiova (locul 4) - Rapid (locul 5)

CSM Arcada Galați (locul  3) - SCM Zalău (locul 6)

Dinamo (locul 2) - Explorări Baia Mare (locul 7)

Prima manșă e programată în 11 martie, în sala echipei mai bine clasate. A doua manșă se va desfășura în 25 martie, pe terenul echipei mai slab clasate. În sfârșit, dacă după aceste meciuri va fi egalitate la „general”, 1-1, atunci confruntarea decisivă va avea loc în 1 aprilie, în sala echipei care a ocupat un loc mai bun după sezonul regular. 

Echipele învingătoarele vor juca semifinalele în grupa locurilor 1-4, iar învinsele vor disputa semifinalele în grupa 5-8.

Semifinalele sunt programate în zilele de 8, 12 și 22 aprilie, atât în grupa 1-4, cât și în cea 5-8.

Meciurile de clasament (pentru locul 1, respectiv pentru locul 3) se vor disputa în sistemul „cel mai bun în trei din cinci meciuri”. Partidele sunt programate în 29 și 30 aprilie, 6 și 7 mai, iar meciul decisiv, în cazul în care scorul general va fi 2-2, în 13 mai.

În grupa locurilor 5-8, meciurile pentru locul 5, respectiv pentru locul 7 se vor disputa în sistemul „cel mai bun în două din trei meciuri”, în 29 aprilie, 6 mai și 13 mai.

Play-Out - Echipele de pe locurile 9-12 după sezonul regular 

Meciurile se vor disputa în sistemul „cel mai bun în trei din cinci meciuri”, în 8 și 9 aprilie (pe terenul echipei mai bine clasate), 22 și 23 aprilie (în sala echipei mai slab clasate) și 26 aprilie – meciul decisiv în caz de egalitate, 2-2, pe terenul formației mai bine clasate. Învingătoarele își vor păstra locul în Divizia A1, în timp ce învinsele vor retrograda.

Echipele învingătoare se vor întâlni în meciul pentru locul 9, iar învinsele în cel pentru locul 11. Aceste confruntări se va disputa în sistemul „cel mai bun în două din trei meciuri”, în 29 aprilie, 3 mai și, dacă mai e nevoie, în 7 mai.

Partidele din Play-Out:

Unirea Dej (locul 9) – CSM Suceava (locul 12)

Știința București (locul 10) – „U” Cluj (locul 11)

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)