luni, 20 martie 2023

INFRASTRUCTURĂ Federația Română de Volei vizează ridicarea unei săli și a unei baze de pregătire

Este cunoscut faptul că în țara noastră sunt foarte puține săli moderne de sport, săli capabile să găzduiască întreceri internaționale. Cu această problemă s-a confruntat și echipa feminină de volei CSM Lugoj, care va disputa returul finalei Cupei Challenge, miercuri, 22 martie, în Sala „Constantin Jude” din Timișoara. Președinte al Federației Române de Volei, Adin Cojocaru a subliniat că forul pe care îl conduce a demarat un plan de ridicare a unei baze de pregătire. (Text și foto: Marian Valentin Burlacu)

Federalul a spus că forul pe care îl conduce, alături de federațiile de baschet și de handbal din România au încercat să sensibilizeze factorii decizionali pentru remedierea problemei sălilor de joc. Și cum și Ministerul Sportului este interesat de rezolvarea acestei probleme, pe plan local a demerat un plan de construire a unor arene noi, unele care să găzduiască și meciuri în sporturile de echipă cu mingea.

Pe de altă parte, în cadrul unei conferinţe de presă, Adin Cojocaru a subliniat faptul că FRV urmăreşte să acceseze fonduri europene pentru a construi o bază sportivă dedicată pregătirii, dar și pentru găzduirea meciurilor echipelor naţionale. „Federaţia Română de Volei are discuţii avansate cu anumite societăţi care realizează proiecte europene pentru ridicarea unei baze sportive, a unui centru de pregătire care să aparţină federaţiei. Încercăm să identificăm un teren în Bucureşti, lângă Bucureşti sau în altă zonă a țării pentru a demara această acţiune. Noi suntem deja pe un drum la mai mult de 50% în ceea ce priveşte aceste discuţii”. 

Adin Cojocaru a adăugat faptul că s-a luat ca model de proiect centrul de la Blaj, care este în curs de finalizare. „Acum urmează să facem paşii următori. Să se întocmească proiectul din care să reiasă necesitatea bazei sportive. Când ai o bază sportivă proprie altfel gestionezi lucrurile. Știi mai bine cât, cum şi în ce condiţii poţi să ţii loturile naţionale în pregătire", a precizat preşedintele.

CSM Lugoj nu este singura formație de volei din țara noastră care a fost nevoită să-și dispute meciurile din cupele europene într-o altă sală. În ultimii ani, campioana României la feminin, Volei Alba Blaj, și-a disputat partidele din Liga Campionilor fie la Sibiu, fie la Tg. Mureș. Mai mult decât atât, în 2018 această grupare a găzduit turneul final al competiției în Sala Polivalentă din București. Și a jucat finala competiției. 

Cu doi ani înainte, echipa feminină CSM București a jucat turul finalei Challenge Cup într-o sală micuță (Elite) fiindcă Sala Polivalentă din Capitală era ocupată cu un alt eveniment sportiv. 

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)