joi, 16 martie 2023

FR VOLEI / ADIN COJOCARU: „Fiecare din cele trei echipe din România are șanse să câștige trofeul european”

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Ministerul Sportului, preşedintele Federaţiei Române de Volei (FRV), Adin Cojocaru, a declarat că prin prezenţa celor trei echipe feminine în fazele superioare ale competiţiilor europene sportul la fileul înalt din țara noastră arată că a atins un nivel ridicat în Europa. La mijlocul acestei săptămâni, , CSM Târgovişte și CSM Volei Alba Blaj au disputat prima manșă a semifinalei Cupei CEV (s-a impus formația din „Mica Româ” cu 3:0), iar CSM Lugoj a jucat turul finalei Cupei Challenge în Italia (0:3 cu Chieri 76). (Text și foto: Marian Valentin Burlacu)

Adin Cojocaru a declarat: „Trei echipe româneşti se află în fazele superioare a două cupe europene. În semifinalele Cupei CEV, CSM Târgovişte joacă împotriva celor de la Alba Blaj, iar în Cupa Challenge, CSM Lugoj dispută prima manşă a finalei cu Chieri. S-a mai întâmplat să avem o semifinală de cupă europeană între două echipe româneşti. A fost Blaj cu Ştiinţa Bacău (n.a. - în 2019, Blaj s-a impus cu 3:0 în ambele manșe). Aşa că nu aş spune neapărat că este o surpriză că avem trei echipe, însă, iată, în cupele europene suntem la un nivel peste medie. Pentru că să nu uităm că Târgovişte şi Blaj au participat în grupele Ligii Campionilor. Pe noi ne bucură atât faptul că sunt acolo, cât şi pentru sportivele române din cele două echipe care au şansa să joace în fazele superioare ale unor asemenea competiţii. Se călesc şi învaţă, pentru că toate sunt tinere, în formare".

Șeful FRV a evitat să spună care dintre cele trei formații din România ar avea șanse la câştigarea unui trofeu. „E un lucru foarte bun pentru voleiul românesc că avem două echipe în finalele cupelor europene. Din poziția mea trebuie să fiu diplomat. Așa că aş spune că fiecare are şansa ei la câştigarea unui trofeu. Sperăm ca prin aceste rezultate să crească şi valoarea voleiului românesc, pentru că în componenţa celor trei echipe se află sportive din lotul naţional".

Pe de altă parte, Adin Cojocaru speră ca şi echipele de club masculine să obțină astfel de performanţe. „Noi sperăm ca şi la masculin să avem un parcurs mai bun în cupele europene. Acolo se pare că e mai grea participarea. Sunt multe echipe mai valoroase faţă de ce există la noi, dar avem speranțe pentru viitor", a subliniat federalul.

Trebuie spus că în ediția 2022/2023 a cupelor europene de volei, la masculin, Arcada Galați a jucat în Play-Off-ul Cupei CEV (a fost între primele 12 echipe din competiție), iar Steaua București a atins sferturile de finală în Cupa Challenge (primele 8 formații). 

Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)