duminică, 26 martie 2023

VOLEI PE ZĂPADĂ, CE 2023, FEMININ: Succes tricolor în Austria. Echipa României a cucerit medalia de argint!

Echipa feminină de volei pe zăpadă a României a reușit o performanță notabilă la turneul care s-a desfășurat la Wagrain (Austria) în Circuitul European. Fetele antrenate de Răzvan Ifrim s-au calificat în finală, fiind depășite de reprezentativa Turciei (1-2). La competiție au participat, la feminin, pe lângă naționala noastră, echipe din Austria (2), Cehia (3), Ungaria (1), Italia (2), Lituania (2), Polonia (2) și Turcia (2). Echipa României a pregătit participarea la etapa din Circuitul European la Poiana Brașov.  (Foto: CEV / Text: Marian Valentin Burlacu)

La turneul din Austria, reprezentativa a fost compusă din campionele nationale la volei pe zapada, Hododi Ioana și Miu Ioana, alături de care s-au aflat experimentata Roxana Bacșis, o jucătoare care a cucerit titlul național și Cupa Challenge în voleiul de sală, precum și Hana Poleac, România a ajuns în finală fără să piardă nici un set. În grupe a trecut cu 2-0 de Ungaria, Italia și Cehia, pentru ca în semifinale să dispună cu același rezultat de Lituania. În ultimul act, naționala noastră s-a înclinat (1-2) în fața Turciei. 

Promotor al voleiului în țara noastră, atât a celui pe nisip, cât și a celui pe zăpadă, profesorul Răzvan George Cătălin Ifrim a postat următorul mesaj după finala din Austria: „După mii de ore de antrenament de la -20 la +40 de grade, după mii de kilometri parcurși prin Europa si nu numai pentru a participa la turnee, după zeci de meciuri pe zăpadă, după infrângeri dureroase, după victorii memorabile și calificări în premieră (Prima ediție a Campionatului European de volei pe zăpadă, la Wagrain) după 3 finale cu medaliile de bronz pe masă pierdute (în Armenia, Georgia și Turcia), după generații debutate în abest frumos sport, iată că azi a venit momentul bucuriei supreme, calificarea in finala europeană de la Wagrain - Austria, dupa victorii pe linie fără set pierdut în fata Ungariei, Italiei, Cehiei și Lituaniei. Finala pierdută cu 1-2 în fața Turciei, mult mai experimentată, chiar nu mai contează, buucuria acestui european rămâne fabuloasă, și ea obligă generațiile următoare la mai mult… Felicitări fetelor și mulțumiri puținilor care au crezut în aces vis”. 







Mai este de menționat că în circuitul european din acest an a mai fost o etapă (CEV Snow Volleyball European Tour Sivas), între 3 și 5 martie, însă aceasta a fost anulată din cauza cutremurelor care au îndoliat Turcia.  În 24 și 26 februarie, echipa României ar fi trebuit să participe la FIVB Snow Volleyball World Tour de la Kahramanmaras, însă și acea etapă a fost anulată din același motiv. 

În urmă cu o săptămână, echipa feminină, dar și cea masculină ale României au ocupat locul 2 la Campionatul Balcanic de volei pe zăpadă, competiție care s-a desfășurat în Bulgaria. 

La finalul săptămânii care urmează, la Straja se va desfășura Campionatul Național de volei pe zăpadă.

Președinte al Federației Române de Volei, Adin Cojocaru a declarat, recent, într-o conferință de presă, că forul pe care îl conduce acordă atenție și acestei discipline a sportului la fileul înalt. Mai cu seamă că voleiul pe zăpadă are șanse să fie inclus, în viitor, în programul Jocurilor Olimpice de iarnă. Federalul a mărturisit că practicanții acestei variante a voleiului s-au confruntat cu problema absenței zăpezii, anul acesta. Și că s-a optat pentru Staja ca gazdă a CN fiindcă acolo stratul de nea a fost mai consistent în 2023. 

Voleiul pe zăpadă a apărut în Rusia, iar de câțiva ani este practicat tot mai mult și în Europa.










Niciun comentariu:

FRUMOASA FRANCESCA PICCININI

LIGA CAMPIONILOR LA VOLEI LA TV (on line)